home design 800x400
home design 1170Χ320

Φωτιά στην Αλμυρή: Ύφεση στο μέτωπο – Ελπίδες για έλεγχο

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε και το ρωσικό «υπερόπλο» Βeriev Be-200

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει την τελευταία ώρα το μέτωπο της Αλμυρής-Ρυτού στην Κορινθία. Μάλιστα δόθηκε στην κυκλοφορία και πάλι η επαρχιακή οδός Ισθμού – Επιδαύρου, ενώ πλέον δεν απειλούνται κατοικίες.

Στην περιοχή έχει μεταβεί ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης για να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης. Μαζί του έχουν σπεύσει μέλη του ΜΕΤΠΕ και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Φωτογραφία: Βασίλης Νανόπουλος/Facebook

Στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, αλλά και ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος, ενώ το παρόν έδωσε και ο υφυπουργός και βουλευτής Κορινθίας Νίκος Ταγαράς.

Τα εναέρια μέσα έχουν αποσυρθεί εδώ και κάποια ώρα, ωστόσο τα πεζοπόρα τμήματα που παραμένουν επιχειρούν ώστε να περιορίσουν τη φωτιά όσο το δυνατόν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε και οι άνεμοι έχουν πέσει σημαντικά.

Το ρωσικό “θηρίο” Beriev στη “μάχη” με την φωτιά

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, κινητοποιήθηκε εκτός από τη μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής και το ρωσικό «υπερόπλο» Βeriev Be-200, το οποίο διαθέτει οκτώ δεξαμενές, ενώ είναι ικανό να συγκεντρώνει 12 τόνους νερού σε 14 δευτερόλεπτα από θάλασσες με κύματα έως 1,2 μέτρα.

Φωτογραφία: korinthostv.gr

Mε πληροφορίες από Korinthostv.gr

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis