home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δεκαπενταύγουστος: Καρφίτσα δεν θα πέφτει στην Πελοπόννησο

Πρωτιά στις προκρατήσεις του Αυγούστου για τους ηπειρωτικούς προορισμούς – Ποιες περιοχές είναι ψηλότερα στις προτιμήσεις – Το κόστος διαμονής.

Το 100% αγγίζουν οι προκρατήσεις σε πολλούς προορισμούς της Πελοποννήσου για τον Δεκαπενταύγουστο και ιδιαίτερα για το χρονικό διάστημα 13/8-18/8, αποδεικνύοντας ότι ολοένα και περισσότεροι Έλληνες και ξένοι τουρίστες επιλέγουν ηπειρωτικούς προορισμούς που μπορούν να ανακαλύψουν με αυτοκίνητο, τηρώντας όλα τα μέτρα που έχει ορίσει η πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτό προκύπτει από την έκθεση του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-RealΕstates, που ανέλυσε τα στοιχεία από ιστοσελίδες που φιλοξενούν ακίνητα που αξιοποιούνται-διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης ή και με σήμα του Ε.Ο.Τ.

Roadtrips και …ξερό ψωμί

Άνθηση γνωρίζουν τα «roadtrips» στην ηπειρωτική Ελλάδα – Έρχονται στην Ελλάδα απ’ όλη την Ευρώπη.

Την εφετινή χρονιά ο οδικός τουρισμός -τα περίφημα «roadtrips»- γνωρίζει νέα άνθηση τόσο από τον εγχώριο τουρισμό όσο και από αλλοδαπούς που επιλέγουν τη χώρα μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Το καλοκαίρι του 2020 πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες επέλεξαν να μη μετακινηθούν με μέσα μαζικής μεταφοράς (αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία) λόγω της πανδημικής κρίσης, με αποτέλεσμα να καταγραφεί σημαντική άνοδος των ταξιδιών με αυτοκίνητο.

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας σημειώνει: «Όλοι μας θυμόμαστε τις εικόνες στα μέσα Ιουνίου της περσινής χρονιάς στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, στα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας, όπου η κίνηση ήταν πολύ αυξημένη. Και φέτος, οχήματα απ’ όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τη Σερβία (τη μόνη τρίτη χώρα που επιτρέπεται να περνά τα ελληνικά σύνορα, μέχρι τις αρχές Ιουλίου) σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων για να περάσουν στο ελληνικό έδαφος. Παράλληλα, το ”παρών” στη χώρα μας μέσω οδικού δικτύου έδωσαν Γερμανοί, Αυστριακοί, Ελβετοί, Πολωνοί, Σουηδοί, Φιλανδοί και άλλοι».

Πρωτιά στις προκρατήσεις για την Πελοπόννησο

Πρώτη στις προκρατήσεις του Αυγούστου, ανάμεσα στους ηπειρωτικούς τουριστικούς προορισμούς, η Πελοπόννησος.

Στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με διεθνείς πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, όσον αφορά το χρονικό διάστημα από 13 Αυγούστου έως 18 Αυγούστου, οι προκρατήσεις αγγίζουν το 99%, με το σύνολο της δυναμικότητας σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να είναι 3.613 ακίνητα.

Αντίστοιχα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που περιλαμβάνει και περιοχές της Πελοποννήσου (Ηλεία, Αχαΐα) το ποσοστό προκρατήσεων για την ίδια ημερολογιακή περίοδο είναι 92%, με 1.161 ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος τα ακίνητα που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και είναι κατάλληλα για καλοκαιρινές διακοπές υπολογίζονται συνολικά στα 440.

«Πρωταγωνιστικό» ρόλο και το φετινό καλοκαίρι έχουν οι παραθαλάσσιες περιοχές της Μεσσηνίας, τόσο λόγω της φυσικής ομορφιάς που διαθέτουν όσο και λόγω του καλού οδικού δικτύου που τις συνδέει με την Αθήνα. Παράλληλα, έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στη Μεσσηνιακή Μάνη, στα παράλια του Νομού Κορινθίας (Λέχαιο, Ξυλόκαστρο, Κιάτο, Λουτράκι, Λουτρά Ωραίας Ελένη), ενώ αρχίζει να μπαίνει στον τουριστικό χάρτη και η Αχαΐα, κυρίως οι παραθαλάσσιες περιοχές της Αιγιαλείας. Εντονο είναι επίσης το ενδιαφέρον για τη «χρυσή» αμμώδη ακτογραμμή του Ν. Ηλείας και ιδιαίτερα την Κυλλήνη και την Κουρούτα.

Τι επιλέγουν οι Αθηναίοι

Αρκετοί Αθηναίοι επιλέγουν είτε την Αργολίδα, είτε την Εύβοια, είτε τη Φθιώτιδα, κυρίως λόγω του καλού οδικού δικτύου και της κοντινής χιλιομετρικής απόστασης, καθώς βρίσκονται κοντά στους εργασιακούς τους χώρους στην πρωτεύουσα, σε απόσταση 1-1,5 ώρας.

Οσοι δεν μπορούν να βρεθούν εκτός των τειχών της Περιφέρειας Αττικής, επιλέγουν περιοχές όπως η Αρτέμιδα, η Ανάβυσσος, ο Κάλαμος, το Αλεποχώρι, το Σούνιο, η Αγία Μαρίνα, η Κινέτα, η Ραφήνα, η Αίγινα και το Αγκίστρι, αν θέλουν να βρεθούν σε κοντινό νησί.

Ακριβές και φθηνές περιοχές

Σε ότι αφορά την Αργολίδα, το Πορτοχέλι είναι μακράν το πιο ακριβότερο, καθώς για πέντε διανυκτερεύσεις, η μέση ζητούμενη τιμή σε διαμερίσματα και σπίτια που διατίθεται από πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως το Airbnb, είναι τα 903 ευρώ. Αντίστοιχα στο Ναύπλιο είναι στα 650 ευρώ.

Ακριβότερη στην Πελοπόννησο, είναι φυσικά η Μονεμβασιά με 1815 ευρώ για 5 διανυκτερεύσεις και φθηνότερη η Γαστούνη Ηλείας με 350 ευρώ. Σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου φθηνότερο είναι το Καλό Νερό στην Τριφυλία Μεσσηνίας, με 408 ευρώ και ακολουθεί κατά πόδας ο Κάτω Άσσος Κορινθίας με 413. Πάνω από 1000 ευρώ είναι οι αντίστοιχες τιμές σε Ξυλόκαστρο και Κοκκώνι Κορινθίας, ενώ η Στούπα, στη Μεσσηνιακή Μάνη ξεπερνά και αυτή ακόμα και το κοσμοπολίτικο Πορτοχέλι, με 925 ευρώ ανά πέντε διανυκτερεύσεις, ανάλογα βέβαια και με τα προσφερόμενα τετραγωνικά.

Με πληροφορίες από iefimerida.gr

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis