home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΡεπορτάζFeatured

Χούνη Άργους: Αγριογούρουνα μασάνε λάστιχα για να πιούν νερό!

Καταστροφές μετρούν οι αγρότες από κοπάδια που κατέβηκαν στο χωριό – Φοβάται να κυκλοφορήσει ο κόσμος

Story Highlights
  • Καταστροφές μετρούν οι αγρότες από κοπάδια που κατέβηκαν στο χωριό – Φοβάται να κυκλοφορήσει ο κόσμος

Στο χωριό κατέβηκαν τα αγριογούρουνα, σύμφωνα με τους κατοίκους της Χούνης, που μετρούν καθημερινά ζημιές στα χωράφια τους και τρέμουν να βγουν από τα σπίτια τους, αφού κινδυνεύουν.

Κοπάδια από αγριογούρουνα έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε αυτό το χωριό του Άργους, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Αργολίδας, όπως στην Ερμιονίδα, αλλά και σε όλη την Πελοπόννησο.

Τα αγριογούρουνα μάλιστα προκειμένου να ξεδιψάσουν μασάνε τα λάστιχα από τις τεχνητές βροχές στα χωράφια, και το κόστος αποκατάστασης των ζημιών που προκαλούν είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους αγρότες.

Επιπλέον ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους είναι σημαντικός, αφού οι κάτοικοι που μετακινούνται με τα αυτοκίνητά τους στους επαρχιακούς δρόμους κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να συγκρουστούν με τα αγριογούρουνα. Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύ καιρός από το περαστικό που ένα αυτοκίνητο τράκαρε στην περιοχή του Λεωνιδίου με αγριογούρουνο και ο οδηγός βρέθηκε διασωληνωμένος στην Τρίπολη, ή από το ατύχημα που σημειώθηκε στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου με αγριόχοιρο που άφησε τα βουνά και για να βρει τροφή βρέθηκε στο οδόστρωμα.

Κάποιοι μάλιστα από τους κατοίκους της Χούνης φοβούνται να μετακινηθούν με τα πόδια, μήπως δεχθούν επίθεση από αγριόχοιρους.

Μπορεί λοιπόν το αγριογούρουνο να αποτελεί εκλεκτό μεζέ για τους καλοφαγαφάδες, όμως ο υπερπληθυσμός τους προκαλεί τεράστιες καταστροφές σε κατοικημένες ή καλλιεργήσιμες περιοχές.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button