home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΚορινθίαΕλλάδαFeaturedFirst Featured

Φολέγανδρος: Στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η Γαρυφαλλιά συνελήφθη ο 30χρονος από το Βραχάτι

«Μαλώσαμε, χάλασε η φάση», τα πρώτα λόγια του φίλου της 26χρονης. «Ήταν η κακιά στιγμή» επαναλάμβανε συνέχεια στους αστυνομικούς και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει, πετώντας τους πέτρες.

«Μαλώσαμε. Χάλασε η φάση». Με αυτά τα λόγια ο 30χρονος φίλος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς φέρεται να παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την άτυχη κοπέλα στη Φολέγανδρο, η σορός της οποίας βρέθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής από ψαράδες στη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν τον πλησίασαν οι άντρες της αστυνομίας και του λιμενικού, αρχικά τους πετούσε πέτρες και απειλούσε να αυτοκτονήσει από τα βράχια που καθόταν. Ύστερα από διαπραγματεύσεις συνελήφθη από την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο 30χρονος έπεσε στα χέρια των αστυνομικών είπε «ήταν η κακιά στιγμή», κάτι που φανερώνει την παραδοχή του εγκλήματός του.

Μάλιστα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, έδειξε να μην έχει ενσυναίσθηση του τι έχει συμβεί, λέγοντας στους αστυνομικούς «γαμ… η φάση»!

Εξ αρχής είχε βρεθεί ένα σακίδιο με την ταυτότητά του μέσα, ενώ οι αστυνομικοί είχαν εντόπισαν στην περιοχή που βρέθηκε η άτυχη κοπέλα, ένα σκουλαρίκι της αλλά και κηλίδες αίματος, ενώ παράλληλα φαίνεται πως έχει αφαιρεθεί βίαια το κολιέ που φορούσε και βρέθηκε σπασμένο. Στοιχεία που δείχνουν πως τα τραγικά γεγονότα έλαβαν χώρα στη στεριά. Την υπόθεση αναλαμβάνει πλέον το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ..

Συνελήφθη στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η Γαρυφαλλιά

Η δήμαρχος του νησιού, Ευθαλία Παπαδοπούλου από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο όπου και συννελλήφθη ο φίλος της 26χρονης από τους άντρες του λιμενικού. Ήταν η γυναίκα που ενημέρωσε την αστυνομία και το λιμενικό όταν ενημερώθηκε από κάτοικο του νησιού που έτυχε να περνάει από εκεί ότι ο φίλος της Γαρυφαλιάς βρίσκεται στο σημείο της τραγωδίας κρυμμένος και φοβισμένος.

«Έτυχε να περνάει από το σημείο της τραγωδίας μια κάτοικος του νησιού, η οποία είδε και αναγνώρισε τον φίλο της 26χρονης να κάθεται στο σημείο που βρέθηκε πνιγμένη η κοπέλα και να είναι κρυμμένος και φοβισμένος. Τότε η κοπέλα χωρίς να χάσει χρόνο με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι μάλλον βλέπει τον άντρα που αγνοείται από τη στιγμή που βρέθηκε νεκρή η άτυχη Γαρυφαλλιά. Αμέσως πήρα τηλέφωνο την αστυνομία και τους άντρες του λιμενικούκαι φτάσαμε στο σημείο. Αυτός από την αρχή αντιστάθηκε, δεν ήθελε να παραδοθεί, πετούσε πέτρες στους άντρες του λιμενικού αλλά κατάφεραν να τον συλλάβουν», λέει στο protothema.gr η δήμαρχος της Φολεγάνδρου.

Τι λένε οι μαρτυρίες

Ο άντρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πριν από το τραγικό συμβάν κυκλοφορούσε στο νησί, καθώς τον αναγνώρισαν επιχειρηματίες που διατηρούν μαγαζιά και συναναστράφηκαν μαζί του. Με την άτυχη φίλη του επισκέφθηκαν το νησί των Κυκλάδων έχοντας μαζί τους σκηνές για διανυκτέρευση, χωρίς να έχουν κάνει κράτηση σε κάποιο κατάλυμα.

Mάρτυρας ανέφερε ότι τον είχε δει να επιχειρεί να μπει σε σπίτι στην περιοχή Αμπέλι, κοντά στην παραλία Λυγαριά όπου εντοπίστηκε νεκρή η 26χρονη. Φορούσε μαγιό είχε τραύματα στην πλάτη και κούτσαινε. Κάτι που έχει επιβεβαιώσει και δεύτερος μάρτυρας αναφορικά με τον τραυματισμό στο πόδι του. Τα τζάμια του σπιτιού βρέθηκαν σπασμένα και κηλίδες αίματος κοντά σε αυτά.

Το αυτοκίνητό τους ήταν λευκό, καινούργιο, μάρκας Ford Fiesta. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η άτυχη Γαρυφαλιά, που ανασύρθηκε νεκρή από τη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς, φέρεται να είχε θανατηφόρα πτώση στη θάλασσα αφότου το όχημά της κόλλησε σε σημείο κοντά στον γκρεμό.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το αυτοκίνητο βρέθηκε σε βραχώδη έκταση στον γκρεμό. Ύστερα από την πτώση η 26χρονη βγήκε από το αυτοκίνητο με ένα σακίδιο και μετά χάθηκε. Είναι πιθανόν ότι έπεσε στη θάλασσα.

Ο φίλος της σύμφωνα με μαρτυρίες εθεάθη χτες το βράδυ να επιχειρεί να μπει σε μια κατοικία και στην προσπάθειά του αυτή τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Σοκ σε Βέλο και Βραχάτι

Στο Βέλο Κορινθίας, απ’ όπου είχει καταγωγή η 26χρονη Γαρυφαλλιά, η είδηση του θάνάτου της έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, με συγγενείς και φίλους να είναι συγκλονισμένοι με τον αναπάντεχο χαμό της νεαρής κοπέλας.

Σοκ επικρατεί και στο Βραχάτι Κορινθίας όπου διέμενε ο 30χρονος, που βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας και είναι αυτός που αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση, σε συνδυασμό με την ιατροδικαστική εξέταση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η κοπέλα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Ιουλίου από τη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς στη Φολέγανδρο. Όπως διαπιστώθηκε μετά την ανάσυρσή της, η νεαρή ήταν ήδη νεκρή. Την κοπέλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχαν δει νωρίτερα να οδηγεί Ι.Χ. αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες – όχι ενοικιαζόμενο – σε έναν πολύ ανηφορικό δρόμο.

Το αυτοκίνητο, για άγνωστο λόγο, παρέκκλινε της πορείας του και σταμάτησε εκτός του δρόμου, πάνω σε βραχώδες σημείο.

Τότε, η νεαρή, που σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι 26 ετών, από το Βέλο Κορινθίας, βγήκε από τη θέση της οδηγού, πήρε από το πορτ-μπαγκάζ ένα σακίδιο, το φόρεσε στην πλάτη και άρχισε να περπατάει.

Αργότερα, ειδοποιήθηκε η Λιμενική Αρχή ότι στη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς που είναι στα βόρεια του νησιού, εθεάθη να επιπλέει μια γυναίκα. Λιμενικό και ιδιωτικό φουσκωτό έσπευσαν στο σημείο, όπου πράγματι βρήκαν και ανέσυραν τη νεαρή γυναίκα που φορούσε τα ρούχα της, η οποία, δυστυχώς, όπως διαπιστώθηκε από γιατρό, ήταν νεκρή.

Με πληροφορίες από ethnos.gr και protothema.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button