home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Πρόβλεψη σοκ από Σαρηγιάννη: Θα έχουμε 7.000 κρούσματα τον Δεκαπενταύγουστο

Δεκαπενταύγουστο με περίπου 7.000 κρούσματα υπολογίζει πως θα κάνουμε ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής παρουσίασε τα μαθηματικά του μοντέλα στο MEGA και ανέφερε πως με αυξημένο αριθμό τεστ τα κρούσματα τον Δεκαπενταύγουστο θα είναι περίπου 6.400.

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως αν και δεν μπορεί να ανακοπεί το τέταρτο κύμα πια, πρέπει όμως να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να σταματήσει η αυξητική τάση.

«Αυτό που συζητάμε είναι ένα ευέλικτο και ενεργό σύστημα επιτήρησης . Αποτελεί πρόβλημα που έχουν μειωθεί τα self test καθώς αρκετό μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν είναι εμβολιασμένο. Ο ΕΟΔΥ πρέπει να κάνει στοχευμένα τεστ σε περιοχές με αυξητική τάση και φυσικά να βάζουμε σε καραντίνα όσους είναι θετικούς».

Πώς θα αναχαιτιστεί το τέταρτο κρούσμα

Σχετικά με τα σχεδόν 7.000 κρούσματα τον Δεκαπενταύγουστο, ο καθηγητής ανέφερε πως από την συμπεριφορά μας, θα κριθεί αν θα συνεχιστεί η αυξητική τάση ή θα είναι η αποκορύφωση.

«Με το στοχευμένο testing θα μπορέσει να αποφευχθεί η τόσο μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων τον Δεκαπενταύγουστο», ανέφερε.

Όσον αφορά τα εμβόλια, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως το ποσοστό παρενεργειών είναι εξαιρετικά χαμηλό και είναι λογικό να υπάρχουν, όπως σε κάθε φάρμακο.

«Αν δεν πειστούν οι ανεμβολίαστοι θα είναι δύσκολα τα πράγματα τον Σεπτέμβρη. Η μετάλλαξη Δέλτα ευνοεί τους νέους, θα έχουμε πολύ μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Αύξηση κρουσμάτων ισούται με αύξηση εισαγωγών και διασωληνώσεων

Σχετικά με την πίεση στο ΕΣΥ, ο καθηγητής ανέφερε πως οι αριθμοί σε διασωληνώσεις και εισαγωγές δεν θα παραμείνουν χαμηλοί όταν έχουμε κατακόρυφη αύξηση στα κρούσματα.

Ο εμβολιασμός είναι ο πιο γρήγορος δρόμος για να φιλήσουμε ταυτόχρονα την κοπέλα μας και τη γιαγιά μας.

«Παρά το γεγονός πως ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι χαμηλός και παραμένει χαμηλός όπως βλέπαμε και από τα μοντέλα μας, αν όμως φτάσουμε σε πολύ μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων, κάποιοι θα νοσήσουν και κάποιοι θα χρειαστεί να νοσηλευτούν», ανέφερε.

Ο κ. Σαρηγιάννης επανέλαβε πως ο εμβολιασμός είναι ο πιο ασφαλής και γρήγορος δρόμος για να μπορέσουμε να φιλήσουμε την κοπέλα μας και τη γιαγιά μας ταυτόχρονα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button