home design 800x400
home design 1170Χ320

Κορωνοϊός: Με γονική συναίνεση ο εμβολιασμός των εφήβων

Εμβολιασμός για τον κορωνοϊό Covid-19

Μέσα στην εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους εφήβους, ανακοίνωσε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, σημειώνοντας παράλληλα πως ο ρυθμός των εμβολιασμών για τον κορωνοϊό στη χώρα είναι ” πολύ ικανοποιητικός”.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Γεωργαντάς, ανακοίνωσε πως μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους εφήβους, επισημαίνοντας πως η μόνη διαφορά στη διαδικασία για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες είναι πως θα χρειάζεται η γονική συναίνεση για τη χορήγηση των σκευασμάτων.

Ο εμβολιασμός των παιδιών και των εφήβων εξετάζεται εξονυχιστικά από την κυβέρνηση και τους ειδικούς, σε μια περίοδο που σε κατασκηνώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας έχουν εντοπιστεί δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού.

Η καθηγήτρια της Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών Βάνα Παπαευαγγέλου, σχολιάζοντας σε συνέντευξή της το ενδεχόμενο να ανοίξει η πλατφόρμα του εμβολιασμού και για τα παιδιά κάτω των 15 ετών, επισήμανε πως “θα είμαστε φειδωλοί, ωστόσο υπάρχουν παιδιά με υποκείμενα νοσήματα κάτω των 15 ετών που ξέρουμε ότι θα νοσήσουν, όποτε η συζήτηση θα γίνει για αυτά τα παιδιά”. Προειδοποίησε μάλιστα ότι θα έχουμε παιδιά που θα νοσήσουν βαρύτερα λόγω υποκειμένων νοσημάτων.

Για το Freedom Pass

Αναφερόμενος στο Freedom Pass, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε ότι έχει δώσει μια κινητικότητα στον εμβολιασμό των νέων ηλικίας 18 – 25 ετών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “από τότε που ανακοινώθηκε έως μέχρι σήμερα έχει ενθαρρύνει πολλούς νέους να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Περίπου 85.000 νέοι έχουν μπει στην πλατφόρμα για να εμβολιαστούν. Ο συνολικός αριθμός των νέων εγγραφών, σε 10 ημέρες, είναι περίπου 330.000”.

“Την προπληρωμένη εμβολιαστική κάρτα θα την δικαιούται όποιος νέος (σ.σ. αυτής της ηλικιακής κατηγορίας) έχει εμβολιαστεί από την αρχή του έτους έως σήμερα ή όποιος κάνει τον εμβολιασμό έστω της πρώτης δόσης από εδώ και πέρα και μέχρι το τέλος τους έτους. Η πλατφόρμα, μέσω του gov.gr, θα είναι έτοιμη από τις 20 Ιουλίου”, είπε και τόνισε πως:

“Θέλουμε 24ώρες για να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και μετά θα έχει στη διάθεσή του μια προπληρωμένη χρεωστική δόση των 150 ευρώ. Τα χρήματα αυτά δεν μπορούν να μεταφερθούν πουθενά αλλού, όπως επίσης, ότι δεν μπορεί να γίνει ανάληψή τους. Με τη χρεωστική κάρτα ο δικαιούχος θα μπορεί να κάνει χρήση σε συγκεκριμένες δραστηριότητες που έχουν ανακοινωθεί”. Ταυτόχρονα διευκρίνισε πως όσοι νέοι δεν έχουν κωδικούς Taxis μπορούν είτε να εκδώσουν είτε να εξυπηρετηθούν από τα ΚΕΠ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis