home design 800x400
home design 1170Χ320

Κονσέρτο δωματίου με άρωμα επανάστασης στο Παλαμήδι (Βίντεο)

Φτάνοντας στην 30η χρονιά του, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Ναυπλίου άνοιξε το Σαββατόβραδο τις πύλες του με μια ενδιαφέρουσα και συμβολική συνάμα εκδήλωση από το Παλαμήδι. Η παράσταση «Ευτοπία: Μια μουσική βραδιά εμπνευσμένη από την Επανάσταση» είχε τη μορφή κονσέρτου δωματίου, με ρεπερτόριο εμπνευσμένο από την επαναστατική περίοδο, σε σκηνοθεσία Νικόλ Αλεξανδροπούλου.

Αφηγητής της βραδιάς ήταν ο καταξιωμένος σκηνογράφος και ενδυματολόγος Γιάννης Μετζικώφ, ενώ έξι κορυφαίες φωνές της όπερας, όπως οι, Βασιλική Καραγιάννη, Έλενα Κελεσίδη, Άννα Στυλιανάκη, Άρτεμις Μπόγρη, ερμήνευσαν κομμάτια που αντιπροσωπεύουν μια εποχή κατά την οποία η Ελλάδα συγκροτούσε την νεότερη εθνική ιστορία της.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής και πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης, καλωσόρισαν όσους παρευρέθηκαν στην εναρκτήρια εκδήλωση του 30ου Φεστιβάλ Ναυπλίου, το οποίο συνεχίζεται μέχρι και τις 18 Ιουλίου, όπου θα πέσει η αυλαία του για φέτος.

Δείτε τη χθεσινή μουσική εκδήλωση:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis