home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Χώροι διασκέδασης: Αυτές είναι οι κυρώσεις για τους παραβάτες

Ακολασία, σεξ, ναρκωτικά, μπόμπες στην Πελοπόννησο

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε, μεταξύ άλλων για τις αυστηρές κυρώσεις που θα ισχύουν σε περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων σε χώρους διασκέδασης.

Για μη τήρηση του όρου της απαγόρευσης ορθίων καθώς και του ανώτατου ορίου αριθμού πελατών θα ισχύουν:

  • Για καταστήματα κάτω των 200 τ.μ, θα επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη μέρα της παράβασης για διάστημα 7 ημερών.
  • Για καταστήματα άνω των 200 τ.μ, προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση απο την επόμενη μέρα της παράβασης για 7 ημέρες.
  • Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφγράγιση θα ξεκινά την επόμενη μέρα και για 15 ημέρες.
  • Σε τυχόν τρίτη παράβαση, θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας για 60 ημέρες.

Επισήμανε δε ότι η επιβολή των κυρώσεων θα έχει αναδρομική ισχύ, κάθως «στην ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες ώρες, θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού, από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση».

Ισχυρή σύσταση για μάσκα

Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες να φορούν μάσκα για προστασία από τον κορονοϊό και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συγχρωτισμός έκανε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

«Συστήνουμε υποχρεωτικά τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, αλλά και ανοιχτούς με συγχρωτισμό. Συγκεκριμένα η μάσκα θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε χώρους εργασίας, σε καταστήματα, σε εκκλησίες και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μπορούμε να μη φοράμε μάσκα όταν περπατάμε με φίλους σε ένα ήσυχο μέρος, ωστόσο θα πρέπει η μάσκα να γίνει μόνιμο αξεσουάρ φέτος το καλοκαίρι και οφείλουμε να το έχουμε μαζί μας», δήλωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis