home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μία γιορτή δεύτερης ευκαιρίας στο Κρανίδι

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Μία γιορτή δεύτερης ευκαιρίας στο Κρανίδι
ΣΔΕ-Κρανίδι: Τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021, στο προαύλιο του Γυμνασίου Κρανιδίου, σε μία λιτή εκδήλωση λόγω υγειονομικών συνθηκών, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των μαθημάτων για την σχολική χρονιά 2020-2021.

Μία γιορτή δεύτερης ευκαιρίας για πολλούς μαθητές, που τηρώντας τα μέτρα που προβλέπονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο, τους δόθηκε η δυνατότητα τόσο να παραλάβουν το απολυτήριο του Σχολείου Δεύτερης ευκαιρίας σε επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης, τελειώνοντας το Β’ Έτος – Β’ Κύκλος μάθησης, όσο να παραλάβουν τα ενδεικτικά προαγωγής – επίδοσης από τον Α’ στο Β’ κύκλο μάθησης.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι κατά την σχολική χρονιά 2020-2021, αποφοίτησαν από τον Β’ κύκλο μάθησης, 18 μαθητές/τριες και προήχθησαν από τον Α’ στον Β’ κύκλο μάθησης 13 μαθητές/τριες.

Στην τελετή λήξης, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γ. Γεωργόπουλος, η Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Α. Αντωνοπούλου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Γ. Πιτσάς, και εκπαιδευτικοί.

ΣΔΕ-Κρανίδι: Τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς

Οι καθηγητές του Σ.Δ.Ε πριν ξεκινήσει η τελετή λήξης, τίμησαν τον απερχόμενο Διευθυντή του ΣΔΕ Ναυπλίου και του Παραρτήματος Κρανιδίου, κ. Χρήστο Πολυχρονόπουλο για την πολυετή προσφορά στις δομές της διά βίου μάθησης, στο ΣΔΕ Κρανιδίου και Ναυπλίου, για την αποτελεσματική άσκηση των διευθυντικών του καθηκόντων, την τιμητική πλακέτα παρέδωσε στον Διευθυντή, ο Δήμαρχος κ. Γ. Γεωργόπουλος.

Επίσης, τιμήθηκε η εκπαιδευτικός, κ. Σοφία Λουκαϊδου, για την πολυετή παιδαγωγική προσφορά της, στη Μέση Εκπαίδευση αλλά και στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί στο Κρανίδι. Την τιμητική πλακέτα προσέφερε η Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Αντωνία Αντωνοπούλου.

ΣΔΕ-Κρανίδι: Τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς
ΣΔΕ-Κρανίδι: Τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς

Ήταν μια τελετή τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς αυτών των στελεχών της εκπαίδευσης ,που έχουν προσφέρει πολλά στη νέα γενιά του τόπου και έχουν διαχρονικά υπηρετήσει την αξία της δια βίου μάθησης και της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο καθηγητής του Γυμνασίου Κρανιδίου, κ. Π. Τόδωρης, φίλος του Σ.Δ.Ε στο Κρανίδι.

ΣΔΕ-Κρανίδι: Τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς
ΣΔΕ-Κρανίδι: Τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς

Το Σ.Δ.Ε, στο Κρανίδι, λειτουργεί εδώ και 14 χρόνια με τη βοήθεια, αρχικά του Δήμου Κρανιδίου και στην συνέχεια του Δήμου Ερμιονίδας, με την στήριξη και την υπομονή της σχολικής κοινότητας του Γυμνασίου Κρανιδίου και ιδιαίτερα της Διευθύντριας κ. Ε. Στογιάννου, γιατί όλοι πίστεψαν στην αναγκαιότητα ύπαρξης αυτού του σχολείου, αφού δίνει μία δεύτερη ευκαιρία στους ενήλικους μαθητές/τριες, να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση μέσα σε δύο κύκλους μάθησης, ένα πρώτο αναγκαίο εφόδιο στη σύγχρονη κοινωνία μας.

Τέλος, δόθηκε ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά, 2021-2022, με νέες εγγραφές ενήλικων μαθητών, τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιο – Αύγουστο) κάθε Πέμπτη 7-9 μ.μ. στο Γυμνάσιο, για να ενημερωθούν και να εγγραφούν στον Α’ κύκλο μάθησης, όσοι ενήλικες μαθητές/τριες, δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένας καινοτόμος εκπαιδευτικός θεσμός, ένα πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων που συγχρηματοδοτείται τόσο από τον κοινοτικό όσο και τον Ελληνικό προϋπολογισμό και ελέγχεται συνεχώς από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την συνεχή βελτίωση των εκπαιδευτικών του υπηρεσιών προς όφελος των ωφελούμενων ενήλικων μαθητών/τριών και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis