Home design
home design 800x400

Χωρίς διόδια θα συνδεθούν Ναύπλιο και Άργος με τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα

Tην ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου του συνδετήριου δρόμου Ναυπλίου και Άργους με τον αυτοκινητόδρομο Α7, Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης 6 Ιουλίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, στο Ναύπλιο.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 49.000.000 ευρώ, για το οποίο απαιτήθηκαν πολύμηνες προσπάθειες από παράγοντες ώστε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια, μέχρι να φθάσουμε στη σημερινή σημαντική μέρα για την Αργολίδα και τους πολίτες της.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετά το πέρας των υπογραφών «Καλορίζικο να είναι το έργο».

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το προς κατασκευή συνδετήριο τμήμα θα έχει μήκος 7 χιλιομέτρων, με τον εργολάβο να εγκαθίσταται στις αρχές του 2022. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι στις 31-12-2023.

Το έργο αυτό θα περιλαμβάνει την κατασκευή τετράιχνου αυτοκινητόδρομου που μέσω δύο μικρών τούνελ, μίας γέφυρας και μικρότερων τεχνικών έργων θα συνδέσει τον αυτοκινητόδρομο Α7 από την έξοδο προς Νεμέα – Ναύπλιο μέχρι το δρόμο των Αρχαιοτήτων.

Πρόβλεψη υπάρχει και για το Άργος, καθώς θα υπάρξει σύνδεση με τον κόμβο της Στέρνας και τον κόμβο Μυκηνών.

Σημαντική παράμετρος το ότι για τη διέλευση των οχημάτων δεν θα υπάρχουν διόδια, όπως διαβεβαίωσε ο Παναγιώτης Νίκας.

Τι άλλο υπογράφηκε

Ο περιφερειάρχης υπέγραψε επίσης, συμβάσεις για τα έργα πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών, τα έργα στο λιμάνι της Κόστα καθώς και για το αθλητικό κέντρο στο Κρανίδι.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Αργολίδας της Ν.Δ., Γιάννης Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Γιάννης Μαλτέζος, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, Δημήτρης Σχοινοχωρίτης και Γιάννης Μαντζούνης, καθώς και οι ανεξάρτητοι περιφερειακοί σύμβουλοι Βασίλης Σιδέρης και Αναστάσιος Γανώσης.

Επίσης, το παρών στη υπογραφή της σύμβασης έδωσε και ο πρώην Νομάρχης Αργολίδας, Βασίλης Σωτηρόπουλος, πρόδρομος του έργου που υπογράφηκε σήμερα.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Το χάλι μας το μαυρο

    Ευτυχώς που παρευρεθει και ο κος περουκινης με το τεράστιο έργο του την δεκαετία που το χρήμα ερχόταν με τα τρένα και ήταν προδρομος αυτού του έργου, που θεωρητικά θα αρχίσει το 2022 και πρακτικά θα τελειώσει το το2038!!!!!!! Να το θυμάστε αυτό, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε κα τον άλλον τεράστιο πολιτικό που κάθε τετραετία κατεβάζει συνδυασμό κ παραιτειται πριν τις εκλογές, και αυτός έδωσε μάχες για τον περιβόητο δρόμο πριν 25 χρόνια, αλλά ο εργολάβος θα ξεκινήσει το 2022 τις εργασίες του, τελικά όλοι εσείς που ψηφίζετε όλους αυτούς εδώ και 30 χρόνια μήπως πρέπει να ψαχτεί τε λίγο;;

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis