home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑθλητισμός

Άργος: Σπάνια εκθέματα του Στέλιου Κυριακίδη στον 5ο Δρόμο Αξιών

Ο Δρόμος Αξιών είναι αφιερωμένος για την Ημέρα Σκέψης και τις Πανανθρώπινες Αξίες της ζωής. Φυσικά λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού και που ταλαιπώρησε σχεδόν όλο τον πλανήτη, ο 5ος Δρόμος Αξιών δεν πραγματοποιήθηκε μέσα στον Φεβρουάριο, όπως ήταν προγραμματισμένος και επιθυμία μας είναι να διεξαχθεί και να μην χαθεί η συναπτή του διεξαγωγή.

Ο 5ος Δρόμος Αξιών αποκτά μια επιπλέον ξεχωριστή σημασία καθώς φέτος το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους αποφάσισε να αφιερώσει το δρώμενο στον μεγάλο Έλληνα μαραθωνοδρόμο και ανθρωπιστή Στέλιο Κυριακίδη, ο οποίος όχι μόνο κράτησε ψηλά την σημαία ενός έθνους, αλλά βοήθησε Έλληνες στα δύσκολα χρόνια μετά την Κατοχή.

Όπως είναι γνωστό ο Στέλιος Κυριακίδης συμμετείχε το 1946 στον μαραθώνιο της Βοστώνης στον οποίο κατάφερε να πρωτεύσει ,παρά την ελλιπή προετοιμασία και φυσικά την κακή φυσική κατάσταση την οποία είχε από τα πρόσφατα αποτελέσματα της Κατοχής. Το χρηματικό έπαθλο που αντιστοιχούσε για την νίκη του δεν το κράτησε παρά το έδωσε για βοήθεια στον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό που ζούσε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

  • Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής: Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 ώρα 18.00
  • Τόπος εκκίνησης: Στρατώνες Καποδίστρια
  • Τόπος τερματισμού: Στρατώνες Καποδίστρια
  • Χιλιομετρική απόσταση: 17 χλμ
  • Κόστος: Δωρεάν
  • Μέγιστος αριθμός δρομέων: 170

Συνδιοργάνωση: 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΡΓΟΥΣ ΚΕΔΑΜ – ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Δήμου Άργους Μυκηνών
Σύντομη περιγραφή διαδρομής

Ο αγώνας θα ξεκινήσει από τον εμβληματικό χώρο των Στρατώνων του Καποδίστρια θα περάσει μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο του Άργους με κομβικό σημείο την Πυραμίδα του Ελληνικού, για να επιστρέψουν εκ νέου στους Στρατώνες του Καποδίστρια για να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες τους.

Έκθεση αντικείμενων

Ο υιός του Στ. Κυριακίδη, Δημήτρης Κυριακίδης επιθυμεί να παρουσιάσει στον κόσμο το μετάλλιο του Μαραθωνίου της Βοστώνης καθώς και μερικά ακόμη σπάνια εκθέματα από την αγωνιστική ζωή του Στέλιου Κυριακίδη.

Η έκθεση των αντικειμένων θα πραγματοποιηθεί την ημέρα του αγώνα το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 στους Στρατώνες του Καποδίστρια.

Εγγραφές

Οι εγγραφές θα ανοίξουν τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 με σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα μπορείτε να υποβάλετε τη συμμετοχή σας.

Για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών δεν θα υπερβαίνει τους 170 δρομείς

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button