Home design
home design

Μία υπέροχη φώκια monachus – monachus στη Μονεμβασιά

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Μία υπέροχη φώκια monachus – monachus στη Μονεμβασιά

Μία φώκια Monachus monachus εντόπισαν εθελοντές του συλλόγου Τουλίπα Γουλιμή σε παραλία του Δήμου Μονεμβασίας.

Όπως ανέφερε ο Σύλλογος σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο το βράδυ της Πέμπτης 24 Ιουνίου, «οι εθελοντές παρέμειναν αρκετή ώρα με το ζώο το οποίο έδειχνε να μην είναι σε καλή κατάσταση και σε κάποια στιγμή με νωχελικές κινήσεις μπήκε στο νερό και απομακρύνθηκε. Από περιοίκους της παραλίας πληροφορηθήκαμε πως το ζώο ήταν και χθές στην παραλία και δυστυχώς κάποιοι προσπάθησαν να το διώξουν με βίαια μέσα χρησιμοποιώντας ξύλα και πέτρες. Τονίζουμε πως η κακομεταχείριση ενός ζώου γενικά και στην προκειμένη περίπτωση προστατευόμενου είναι πράξη βαρβαρότητας και βεβαίως παράνομη που διώκεται από τον νόμο».

Ακόμη, στην ανάρτηση του Συλλόγου Τουλίπα Γουλιμή σημειώνεται ότι «Εκτιμάται πως το ζώο είναι σε αδύναμη κατάσταση. Παρακαλούνται οι κάτοικοι αν εντοπίσουν τη φώκια σε κάποια παραλία να μην την ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ, να κρατηθούν σε απόσταση και να ειδοποιήσουν την Mom, ή το Λιμεναρχείο Νεάπολης, ή το Σύλλογο μας στα τηλέφωνα 6977887292 – 6948525841».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Συλλόγου:

«Monachus monachus στην παράλια Λίμνες της Παντάνασσας.

Μία έκπληξη περίμενε τους εθελοντές του Συλλόγου που ερευνούσαν την παραλία ΛΙΜΝΕΣ για χελωνοφωλιές. Στην παραλία βρισκόταν μια μεγάλη λευκή φώκια και λιαζόταν. Πιθανόν να είναι η ίδια του Παλαιοκάστρου, πιθανόν και να είναι άλλη.

Οι εθελοντές παρέμειναν αρκετή ώρα με το ζώο το οποίο έδειχνε να μην είναι σε καλή κατάσταση και σε κάποια στιγμή με νωχελικές κινήσεις μπήκε στο νερό και απομακρύνθηκε.

Από περιοίκους της παραλίας πληροφορηθήκαμε πως το ζώο ήταν και χθές στην παραλία και δυστυχώς κάποιοι προσπάθησαν να το διώξουν με βίαια μέσα χρησιμοποιώντας ξύλα και πέτρες.

Τονίζουμε πως η κακομεταχείριση ενός ζώου γενικά και στην προκειμένη περίπτωση προστατευόμενου είναι πράξη βαρβαρότητας και βεβαίως παράνομη που διώκεται από τον νόμο.

Το ζώο παρακολουθείται από την ομάδα Διάσωσης του Συλλόγου σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με την Mom και την συντονίστρια του Εθνικού Δικτύου Εκβρασμών Θαλασσίων Ειδών, Αν. Καθηγήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Δρ. Αναστασία Κομνηνού.

Εκτιμάται πως το ζώο είναι σε αδύναμη κατάσταση.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι αν εντοπίσουν τη φώκια σε κάποια παραλία να μην την ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ, να κρατηθούν σε απόσταση και να ειδοποιήσουν την Mom, ή το Λιμεναρχείο Νεάπολης, ή το Σύλλογο μας στα τηλέφωνα 6977887292 – 6948525841».

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis