home design 800x400
home design 1170Χ320

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Πελοπόννησο για τη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ

Νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα εντοπίστηκαν σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο, αποκάλυψε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Όπως είπε κρούσματα κορωνοϊού με το συγκεκριμένο ιδιαίτερα μεταδοτικό στέλεχος έχουν εντοπιστεί εκτός από την Αθήνα, σε Κόρινθο και Κρήτη.

«Ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου ΔΕΛΤΑ και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ο κύριος Αρκουμανέας τόνισε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη τύπου Δέλτα στη χώρα μας.

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για όσους συμπολίτες μας δεν έχουν εμβολιαστεί. «Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα είναι 50-60% πιο μεταδοτικό. Διευκρίνισε πάντως ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες καλύπτονται και από αυτή τη μετάλλαξη.

Έκτακτη σύσκεψη με Χαρδαλιά – Τσιόδρα

Γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, τους υφυπουργούς παρά τω πρωθυπουργώ Ακη Σκέρτσο και Θεόδωρο Λιβάνιο, τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, καθώς και δημάρχους της Κρήτης.

Μητσοτάκης για μετάλλαξη Δέλτα: Είστε εμβολιασμένοι, είστε ασφαλείς – Είστε ανεμβολίαστοι, κινδυνεύετε

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι «στο ζήτημα, του Covid αναμένουμε την άμεση ενεργοποίηση από όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού πιστοποιητικού από την 1η Ιουλίου, έτσι ώστε να επιτραπεί με την μεγαλύτερη δυνατή άνεση η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως, η μεγάλη πρόκληση εξακολουθεί και παραμένει η επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών, καθώς βρισκόμαστε πια αντιμέτωποι με τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας».

Και συνέχισε: «Θέλω να επαναλάβω ένα μήνυμα πάρα πολύ απλό, το οποίο μετέφερε χθες και ο κορυφαίος αμερικανός επιδημιολόγος, ο κύριος Fauci: Είστε εμβολιασμένοι, είστε ασφαλείς. Είστε ανεμβολίαστοι, κινδυνεύετε. Τόσο απλά και τόσο καθαρά. Αυτή τη στιγμή έχουμε πλεόνασμα εμβολίων διαθέσιμων για όλες τις ηλικίες στην πατρίδα μας. Και θέλω να κάνω ακόμη μία έκκληση στους συμπολίτες μας να σπεύσουν να εμβολιαστούν, έτσι ώστε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis