home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ελεύθεροι οι πέντε για τον ξυλοδαρμό του Ρουμάνου στο Άργος – Περιοριστικοί όροι για δύο

Ένοχη πρωτόδικα πρώην πρόεδρος των επιτροπών παιδείας

Μετά από μία μαραθώνια διαδικασία, πολύ χρονοβόρα και εξαντλητική, η οποία ξεκίνησε στις 09:30 το πρωί της Πέμπτης 24 Ιουνίου και τελείωσε στις 8:30 το βράδυ, εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερους και τους πέντε κατηγορούμενους για τον ξυλοδαρμό της Δευτέρας στο Άργος, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Οι τρεις που κατηγορούνται για πλημμέλημα (συμμετοχή στη συμπλοκή) αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Αντίθετα οι δύο που κατηγορούνται για κακούργημα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, και συγκεκριμένα την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους τρεις φορές το μήνα. Επίσης τους απαγορεύτηκε να πλησιάσουν το θύμα και την οικογένειά του σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.

Πλέον θα οριστεί τακτική δικάσιμος και για τους πέντε φερόμενους ως δράστες, ενώ την ίδια στιγμή ο Ρουμάνος πατέρας που δέχτηκε την επίθεση, νοσηλεύεται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, σε κρίσιμη κατάσταση.

Λαμπρόπουλος: Θα χαρούμε μόνο αν μάθουμε ότι ο άνθρωπος αυτός θα γίνει καλά

Όπως δηλώνει στο anagnostis.org ο δικηγόρος των δύο εξ αυτών (ενός με τη βαρύτερη κατηγορία και ενός με πλημμέλημα), Βαγγέλης Λαμπρόπουλος: «Παρότι η απόφαση της κυρίας ανακρίτριας και της κυρίας εισαγγελέως ήταν πολύ ευνοϊκή για τους εντολείς μου, θα χαρούμε μόνο αν μάθουμε ότι ο άνθρωπος αυτός θα γίνει καλά».

Σύμφωνα με τον κ. Λαμπρόπουλο, οι δικαστικές αρχές στην απόφασή τους συνεκτίμησαν το νεαρό της ηλικίας των κατηγορουμένων και τον πρότερο σύννομο βίο τους.

Ο δικηγόρος Ευάγγελος Λαμπρόπουλος

Ποιόν καίει το βίντεο

Εντωμεταξύ, ένα νέο στοιχείο προστέθηκε στη δικογραφία: Ένα βίντεο στο οποίο – σύμφωνα με πληροφορίες – έχει καταγραφεί μέρος του ξυλοδαρμού του Ρουμάνου. Στο βίντεο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, να χτυπά τον Ρουμάνο, επιφέροντάς του τα χτυπήματα που οδήγησαν στο γνωστό αποτέλεσμα.

Ένας από τους κατηγορούμενους για πλημμελήματα είχε αφεθεί ελεύθερος, καθώς είναι τραυματίας από προηγούμενη συμπλοκή.

Ανάστατο το Άργος

Την ίδια ώρα ανάστατη είναι η κοινωνία του Άργους, με ό,τι συνέβη, και ήδη έχει ανοίξει θέμα συζήτησης στην πόλη με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ώστε στην Πλατεία Λαϊκής Αγοράς τα βράδια να μην επικρατεί αυτή η κατάσταση.

Η συγκεκριμένη πλατεία έχει γίνει στέκι διαφόρων ομάδων, κυρίως νεαρών ηλικιών, οι οποίοι έχουν διαφορές μεταξύ τους με αποτέλεσμα να συμβαίνουν κατά διαστήματα φραστικές επιθέσεις που ενίοτε οδηγούνται σε συμπλοκές.

Να σημειωθεί πως αν ο άνθρωπος αυτός δεν καταφέρει να διατηρηθεί στη ζωή, μετά τον ξυλοδαρμό του, τότε όλα αλλάζουν για τους πέντε Αργείους κατηγορούμενους, καθώς θα αντιμετωπίσουν πολύ βαρύτερες κατηγορίες.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis