home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδα

Επίδειξη από ναυτομοντελιστές στον Καρατζά

Στις 4 Ιουλίου ημέρα Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ναυτομοντελιστών στη λίμνη (λιμνοδεξαμενή) του χωριού Καρατζά της Τροιζηνίας στα σύνορα με την Αργολίδα και λίγο μετά την Τραχεία.

Με ώρα έναρξης τις 09:00 οι διοργανωτές υπόσχονται να προσφέρουν ένα απολαυστικό θέαμα επίδειξης δύναμης και ταχύτητας.

Ο Καρατζάς βρίσκεται σε υψόμετρο 300μ. Οι µόνιµοι κάτοικοι του Καρατζά ανέρχονται σε 401 (απογραφή 2001) και η συνολική καλλιεργούµενη έκταση είναι 7575 στρέµµατα, εκ΄ των οποίων αρδεύονται τα 1210 στρέµµατα.

Γεωγραφικά, ο Καρατζάς, αποτελεί μια από τις υδρογεωλογικές λεκάνες της Τροιζηνίας. Η λεκάνη του Καρατζά βρίσκεται ανατολικά του Ορθολιθίου και καταλαµβάνει την περιοχή που βρίσκεται προς τα δυτικά έως την Τραχειά και Βοθίκιον.

Τα τελευταία χρόνια, ο Καρατζάς φιλοξενεί ένα σημαντικό έργο για την περιοχή. Πρόκειται για την κατασκευή μια λιμνοδεξαμενής, χωρητικότητας 400.000 κυβικά νερού για την εξυπηρέτηση των πολιτών, και προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.

Σήμερα ο Καρατζάς, παρά την γενικότερη απομόνωση και μαρασμό, που πλήττει τα χωριά της Τροιζηνίας, δέχεται αρκετούς επισκέπτες λόγο γνωστής ταβέρνας που υπάρχει εκεί και στην οποία κάνουν στάση εκδρομείς – κυρίως μοτοσικλετιστές – που επισκέπτονται την Αργολίδα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button