home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορωνοϊός: Πώς είδε η Ναυπλιώτισσα γιατρός το νέο φάρμακο από το Ισραήλ

Eλπίδες για ένα νέο όπλο κατά του κορωνοϊού δημιουργεί το ισραηλινό εισπνεόμενο φάρμακο με τις κλινικές δοκιμές να έχουν ξεκινήσει ήδη στη χώρα μας. Ο πρώτος ασθενής πήρε χθες στην Γ-Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Σωτηρία το φάρμακο NS3 από το Ισραήλ σε εισπνεόμενη μορφή, για τη θεραπεία του COVID-19.

Την έιδηση έκανε η Ναυπλιώτισσα λοιμωξιολόγος Γαρυφαλλιά Πουλάκου επισημαίνοντας: «Με θερμές ευχαριστίες στους Καθηγητές κ. Nadir Arber και κ. Σωτήρη Τσιόδρα για την επιλογή του κέντρου μας να συμμετάσχει σε αυτή την εξαιρετικά υποσχόμενη θεραπεία».

Τι λένε Γκάγκα και Αρμπέρ

Η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, κ. Μίνα Γκάγκα, μίλησε χθες στο SKAI για τις έρευνες που ήδη έχουν ξεκινήσει στην Ελλάδα. Η κ. Γκάγκα δεν εμφανίστηκε μόνη της στην εκπομπή, αλλά στο πλευρό της είχε τον Ισραηλινό καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ Ναντίρ Αρμπερ, τον άνθρωπο που ανακάλυψε και έφερε στη χώρας το εισπνεόμενο φάρμακο πριν λίγους μήνες.

Όπως είπε η κ. Γκάγκα «Είμαστε έτοιμοι ν΄αρχίσει η δεύτερη έρευνα του φαρμάκου. Έχουμε δυο κέντρα και δυο κλινικές. Στο «Αττικόν» και στο «Σωτηρία» θα χορηγηθεί το φάρμακο σε 90 ασθενείς και θα γίνεται σε δυο διαφορετικές δόσεις. Ο δεύτερος κύκλος ερευνών άρχισε στην χώρα μας, ενώ ο πρώτος έγινε στο Ισραήλ» τόνισε.

Σύμφωνα με τις πρώτες μελέτες που έγιναν στο Ισραήλ η κ. Γκάγκα είπε ότι αποδείχθηκε αποτελεσματικό το φάρμακο.

Όπως εξήγησε είναι νωρίς ακόμα να βγάλουμε συμπεράσματα, ωστόσο πρέπει να κάνουμε υπομονή και μετά να μιλήσουμε για αδειοδότηση του φαρμάκου.

Ο κ. Αρμπέρ με τη σειρά του εξήγησε ότι «το φάρμακο αυτό έγινε για να επεμβαίνει στην δεύτερη φάση του ιού, στην φάση δηλαδή που αναπτύσσεται η φλεγμονή» Ενώ επισήμανε ότι «είναι καλύτερο από τα στεροειδή φάρμακα γατί καταστέλλει το κομμάτι της φλεγμονής».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis