home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΡεπορτάζFirst Featured

Καθηλωτικό βίντεο: Δείτε πώς ζωντάνεψαν την Επανάσταση του 1821 στο Ναύπλιο

Το βράδυ του Σαββάτου 12 Ιουνίου η Ελληνική Επανάσταση «ζωντάνεψε» στο Ναύπλιο μέσω projection mapping, ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων για να απολαύσουν το πρωτότυπο θέαμα που προβλήθηκε στην πρόσοψη του δημαρχείου.

Η προβολή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με τίτλο «Επιθυμία Ελευθερίας». Πρόκειται για μια οπτικοποιημένη αφήγηση του Αγώνα του 1821, μέσα από έργα τέχνης που αναφέρονται σε αυτόν, η οποία θα προβληθεί και το βράδυ της Κυριακής (21:30 – 23:30).

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εγχείρημα projection mapping που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, ενώ η δημιουργία του καλλιτεχνικού αφηγήματος του υλικού και η προσαρμογή του πάνω στα κτίρια έγινε από το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης

Εκτός από την ιστορία της Επανάστασης, οι προβολές συνδέονται και με στοιχεία της νεότερης ιστορίας καθεμίας από τις 18 πόλεις στις οποίες προβάλλονται ταυτόχρονα.

Δείτε φωτογραφίες από τη δράση «Επιθυμία Ελευθερίας» εδώ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button