home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στο Αστεροσκοπείο Αθηνών οι μαθητές του 1ου Λυκείου Άργους

Σύμπαν

Στο Αστεροσκοπείο Αθηνών θα βρεθούν δύο μαθητές της Β΄ Τάξης του 1ου Λυκείου Άργους όπου θα παρακολουθήσουν το Θερινό Σχολείο του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ).

Φέτος, είναι η 26η χρονιά που το Εθνικό Αστεροσκοπείο της Αθήνας, συνεχίζοντας την πρωτοπόρο προσφορά του στην ελληνική εκπαίδευση, προχωρά από 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2021, στην οργάνωση του Θερινού Σχολείου διαδικτυακά με ανανεωμένο πρόγραμμα, για μαθητές Λυκείου όλης της χώρας, με κεντρικό θέμα «Το Σύμπαν, και οι τελευταίες ανακαλύψεις».

 Στο Σχολείο αυτό θα αξιοποιηθεί όλη η σύγχρονη τεχνολογία και τεχνογνωσία του Αστεροσκοπείου (τηλεσκόπια κ.λπ.). Σκοπός του Σχολείου αυτού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σε θέματα Αστροφυσικής, Διαστημικής και Περιβάλλοντος και η σύνδεσή τους με την Τεχνολογία και τον Πολιτισμό.

Οι δυο μαθητές της Β΄ Τάξης του  1ου Λυκείου Άργους – Δαγρέ Σοφία και Καμπίτσης Παναγιώτης – που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση που απηύθυνε το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας, επιλέχθηκαν βάση των επιδόσεών τους, στο γκρουπ των 80 μαθητών από όλη την Ελλάδα, που θα παρακολουθήσουν το Θερινό Σχολείο.

«Νιώθουμε περήφανοι για τους μαθητές μας και τους ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία να είναι υγιείς και χαρούμενοι και πάντα να προσπαθούν για την κατάκτηση της γνώσης», σημειώνει σε σχετικό μήνυμά της η διευθύντρια του Σχολείου Λένα Παπαθανασίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis