home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Και ξαφνικά χειμώνας μέσα στον Ιούνιο

Δυνατοί άνεμοι με ισχυρή βροχόπτωση έπληξαν τις μεσημεριανές ώρες αρκετές περιοχές της Αργολίδας, με τον ουρανό να σκοτεινιάζει θυμίζοντας χειμώνα Ιούνιο μήνα. Ξεκινώντας από τα ορεινά, στη συνέχεια η πρόσκαιρη κακοκαιρία έφθασε σε Άργος και Ναύπλιο, αλλά δεν κράτησε για πολύ. Το μεσημέρι υπήρξε μία πτώση δέντρου στην διασταυρωση του Μαλαχιά προς Κουτσοπόδι.

Χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και αύριο, κατά τόπους, είναι οι δυνατοί άνεμοι, η καταρρακτώδης βροχή που συνοδεύεται από πολλούς κεραυνούς.

Σε πολλές περιπτώσεις η βροχή συνοδεύεται από σύντομες χαλαζοπτώσεις όμως το χαλάζι είναι μικρού μεγέθους και δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής σοβαρά προβλήματα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οδηγοί και πεζοί όταν διέρχονται μέσα από δρόμους που τέμνουν κοίτες ποταμών καθώς υπάρχει κινδυνος λόγω της έντονης βροχόπτωσης στα ορεινά, τα ποτάμια και οι ξεροπόταμοι να φουσκώσουν ξαφνικά επικίνδυνα.

Τα φαινόμενα όσο πλησιάζει το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα άστατος και τις επόμενες ημέρες, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ριπαίους ανέμους και σε ορισμένες περιοχές από χαλαζοπτώσεις.

Ψυχρή Λίμνη

Να τονίσουμε πως στο πόδι βρίσκονται η πυροσβεστική και οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των Δήμων για έντονα καιρικά φαινόμενα που μπορεί να προκαλέσει το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης»

Το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» εμφανίζεται στη χώρα μας προκαλώντας τα έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς δημιουργεί αστάθεια τόσο λόγω των ψυχρών αερίων μαζών που τη συνοδεύουν, όσο και των ατμοσφαιρικών διαταραχών που την περιβάλλουν.

Υπεύθυνα είναι τα νεφικά συστήματα που θα προσεγγίσουν τη χώρα μας από την περιοχή της Ιταλίας και των βόρειων – βορειοδυτικών Βαλκανίων.

Πρόκειται για ψυχρές αέριες μάζες στα ανώτερα τμήματα της ατμόσφαιρας. Το απόγευμα έχουμε τις μεγαλύτερες θερμοκρασιακές διαφορές μεταξύ της ανώτερης ατμόσφαιρας και της θερμοκρασίας του εδάφους με αποτελέσματα να υπάρχει έντονη καιρική αστάθεια.

Ο Δήμος Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων συνιστά στους δημότες ιδιαίτερη προσοχή καθότι στην περιοχή μας προβλέπονται βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 16-29 βαθμούς Κελσίου.

Σε κάθε περίπτωση, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ναυπλιέων είναι σε επιφυλακή, προετοιμασμένη να επέμβει όπου χρειαστεί είτε με τα μέσα που διαθέτει.

Οι πολίτες μπορούν κατά τη διάρκεια όλου του 24ώρου να καλούν το 697-0998812 για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη προκύψει.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis