home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Φλερτάρει με τοπικό lockdown η Τροιζηνία

Η καλοκαιρινή σεζόν δεν ξεκίνησε καλά-καλά ακόμη και η Τροιζηνία ήδη φλερτάρει με το τοπικό lockdown, στη νέα light εκδοχή του, βέβαια, όπως αυτή περιεγράφηκε πριν από λίγες ημέρες, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Η Τροιζηνία συγκαταλέγεται στις περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς και φιγουράρει στην πορτοκαλί λίστα του φετινού καλοκαιριού μαζί με: Σύρο, Χανιά και Λέσβο.

Σημειώνεται ότι κάθε Τετάρτη οι επιδημιολόγοι θα συνεδριάζουν για να εξετάσουν τα δεδομένα ανά περιφέρεια, διαμορφώνοντας τον χάρτη της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα που θα λαμβάνονται σε περίπτωση που παρατηρείται σημαντική αύξηση κρουσμάτων, είναι τα ακόλουθα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 06.00 το πρωί.
  • Η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα περιορίζεται αποκλειστικά σε ανοιχτό, υπαίθριο χώρο, με φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών και απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο. Υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους, απολύμανση καταλόγων στην εναλλαγή των πελατών, απολυμαντικό σε κάθε τραπέζι, υποχρεωτική μάσα από προσωπικό και πελάτες.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές, συναυλίες, απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο.
  • Στην εστίαση ως 4 άτομα στο κάθε τραπέζι εκτός αν πρόκειται για οικογένεια (εκεί θα επιτρέπονται 6 άτομα).
  • Αναστολή των οικοδομικών εργασιών.
  • Αναστολή των θρησκευτικών τελετών με εξαίρεση τις κηδείες ως 9 άτομα και τέλεση λειτουργιών μόνο από τους λειτουργούς.

Τι συμβαίνει όμως σε όλες τις  παραπάνω περιοχές; Γιατί αυξάνονται εκεί τα κρούσματα; Οι λόγοι απ’ ο, τι φαίνεται είναι διαφορετικοί για κάθε τόπο και πάντως αυτή τη φορά δεν έχουν να κάνουν με το Πάσχα, που σύμφωνα με τους ειδικούς ο, τι ήταν να… δώσει σε κρούσματα, το έδωσε.

Τα κρούσματα από τα σχολεία

Από την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία φαίνεται ότι πήραν την ανιούσα τα κρούσματα στην περιοχή της Τροιζηνίας, σύμφωνα με τον παιδίατρο στο Κέντρο Υγείας Γαλατά,  Σουλεϊμάν Μπαρζανί. Όπως εξήγησε ο ίδιος: «Έχουμε όντως αυξημένα κρούσματα,  αυτό όμως αφορά 5 οικογένειες και μόνο. Η κατάσταση είναι περιορισμένη και υπό έλεγχο. Για άλλη μια φορά η διασπορά ξεκίνησε από τα σχολεία. Από τα 18 θετικά κρούσματα που βρήκαμε μέσα σε τρεις ημέρες, τα 12 ήταν παιδιά. Ευτυχώς νοσούν όλοι ελαφριά».  

Ο ίδιος δίνει και την εικόνα του εμβολιασμού στην περιοχή: «στον Πόρο ο εμβολιασμός με Pfizer πάει πολύ καλά, στο Γαλατά με Astrazeneca, η κίνηση ήταν μειωμένη».

Όπως πάντως συμβαίνει και στα Χανιά, αυτή τη στιγμή και για τρεις ημέρες στην περιοχή της Τροιζηνίας βρίσκονται κλιμάκια του ΕΟΔΥ από την Αργολίδα τα οποία παρακολουθούν την εξέλιξη των κρουσμάτων πραγματοποιώντας τεστ στους πολίτες.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button