home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Big Brother στα δάση της Πελοποννήσου – Αυτό είναι το πρώτο drone που θα βρίσκει φωτιές

Drone Πυροσβεστικής στην Πελοπόννησο

Με ένα υπερσύγχρονο drone εξοπλίστηκε το Πυροσβεστικό Σώμα στην Πελοπόννησο, ώστε επιχειρησιακά να μπορεί με το μάτι του …big brother να εντοπίζει εγκαίρως τις πυρκαγιές και να βοηθά την κατάσβεσή τους.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΠΕΠΥΔ Πελοποννήσου αρχιπύραρχο Θ. Κολυβήρα, «το συγκεκριμένο drone έχει τεράστιες δυνατότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην επιτήρηση των δασικών εκτάσεων ή στις περιπτώσεις που χρειάζεται να επέμβουμε για τη διάσωση ανθρώπου και σε οποιαδήποτε φυσική καταστροφή. Έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει εικόνα, είτε στον συντονιστή που είναι στο έδαφος, είτε στο Συντονιστικό Κέντρο που εδρεύει στην Αθήνα. Έχει τη δυνατότητα να πετάει σε ύψος 5.000 μέτρων, σε απόσταση 8 χιλιομέτρων, με ταχύτητα μέχρι και 80 χιλιόμετρα την ώρα, ακόμα και με ανέμους έως 8 μποφόρ, ενώ η κάμερά του είναι πολύ εξελιγμένη με μεγάλη ευκρίνεια».

Η ιπτάμενη συσκευή παραδόθηκε από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στην Περιφερειακή Διοίκηση Πελοποννήσου του Πυροσβεστικού Σώματος, την Παρασκευή.

Πολιτική Προστασία

Εντωμεταξύ, με αφορμή την παράδοση του drone από την πλευρά της Περιφέρειας επαναβεβαιώθηκε στον επικεφαλής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης (ΠΕΠΥΔ) Πελοποννήσου αρχιπύραρχο Θανάση Κολυβήρα η δέσμευση για τη δημιουργία της 9ης ΕΜΑΚ Πελοποννήσου, με έδρα στην Τρίπολη, ενώ υπογράφηκε και η δωρεάν παραχώρηση προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έκτασης 4 στρεμμάτων στην οδό Καλαμών, στην Τρίπολη, για την κατασκευή, μέσω ΣΔΙΤ, του περιφερειακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας.

Η κατασκευή του Κέντρου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον επόμενο χρόνο και θα διαθέτει τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό με τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα.

Ήδη έχουν ανασυγκροτηθεί στους νομούς της Περιφέρειας τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας και ετοιμάζονται οι αποθήκες Πολιτικής Προστασίας, μια σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, στις οποίες θα υπάρχει μέσα καταγεγραμμένο υλικό και στην κατάσταση που πρέπει, ώστε η υπηρεσία αυτή να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να ανταποκριθεί σε μια δύσκολη κατάσταση.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis