home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρώτη επίσημη στο δίκτυο «Βιώσιμη Πόλη»

Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στο Δίκτυο «Βιώσιμη Πόλη» είχε ο δήμος Άργους-Μυκηνών πριν λίγες μέρες. Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Μαΐου, εγκρίθηκε μεταξύ άλλων η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δύο φορέων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Ιωάννης Γεώργιζας, όσον αφορά στη συνεργασία του Δικτύου με το Δήμο Άργους – Μυκηνών μέσω Προγραμματικής Σύμβασης, ανέφερε πως η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ έχει αναλάβει την εκπόνηση μελέτης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου. Σύμφωνα με τον κ. Γεώργιζα, η γενικότερη δυνατότητα δημιουργίας ΣΒΑΚ και εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών από τη ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ αποτελεί σημαντική προσθήκη στις παροχές στήριξης των Δήμων – μελών της, αφού η ύπαρξη και η υλοποίησή τους είναι πλέον υποχρεωτική.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε μια σύντομη παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος European City Facility (EUCF), το οποίο δημοσίευσε ήδη τη 2η Πρόσκληση Χρηματοδότησης που θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 31 Μαΐου 2021 (06:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος).

Ο Γενικός Διευθυντής αναφέρθηκε εκτενώς και στο έργο της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ για το σχεδιασμό και τη χωροθέτηση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ για την πρόοδο του εγχειρήματος, υπογραμμίζοντας το εργονομικό σχέδιο των ΣΜΑ, την ενεργειακή τους αυτονομία και την ανθρακική τους ουδετερότητα.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η ανάδειξη της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ ως υπεύθυνου υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EUROPE DIRECT που στόχο έχει τη δημιουργία ενός Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στην Πελοπόννησο.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, τόνισε τα οφέλη που δύνανται να έχουν οι Δήμοι – μέλη μέσω της συμμετοχής τους στη ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ και με την υπογραφή Προγραμματικών Συμβάσεων, αφού καταφέρνουν να επιτύχουν οικονομία κλίμακας και να έχουν πρόσβαση σε πολλαπλές πηγές χρηματοδότησης.

Τα μέλη του ΔΣ αποφάσισαν ομόφωνα θετικά για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis