home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αναβιώνει το Καλαμάτα – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμος;

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για 122 ακτοπλοϊκές γραμμές της χώρας, προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ανάμεσα στις άγονες γραμμές συγκαταλέγεται η γραμμή Καλαμάτα – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμος Κρήτης.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, για το εν λόγω δρομολόγιο η πρόσκληση γίνεται για δύο δρομολόγια την εβδομάδα και αφορά αρχικά την περίοδο από 1η Νοεμβρίου 2021 έως 31 Οκτωβρίου 2022 με διάρκεια έως και 5 χρόνια. Η προθεσμία υποβολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος από κάποια ακτοπλοϊκή εταιρεία έληγε στις 14 Μαΐου, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν κάποια έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Το τελευταίο δρομολόγιο στη γραμμή ΚαλαμάταΚρήτη έγινε το 2017 από το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», το οποίο έχει ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του στις Ελληνικές θάλασσες.

Πώς βλέπουν οι Κρητικοί την αναβίωση της γραμμής

Θετικός στην επαναφορά της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής γραμμής εμφανίζεται ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισσάμου. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα neoiorizontes.gr:

«Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισσάμου επικροτεί την απόφαση του γενικού γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, να υπογράψει την άδεια για εκδήλωση ενδιαφέροντος κάλυψης της γραμμής Κίσσαμος-Καλαμάτα.

Τώρα περισσότερο από ποτέ που η οικονομία μας βιώνει μεγάλες πιέσεις και η ανάκαμψή της εξαρτάται από τον άμεσο τουρισμό, είναι επιτακτική η ανάγκη η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή να επαναδρομολογηθεί γιατί θα συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής μας.

Τα οφέλη από οικονομικής και τουριστικής πλευράς θα είναι μεγάλα, καθώς θεωρούμε ότι το λιμάνι της Καλαμάτας ως νότια πύλη εξόδου, μετά την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας θα παίξει σημαντικό ρόλο τόσο στην αύξηση της επισκεψιμότητας όσο και στη μεταφορά προϊόντων. Ως εκ τούτου θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι οι φορείς στην άμεση δρομολόγηση του πλοίου και παράλληλα στην προβολή του δρομολογίου, ευελπιστώντας φυσικά να υπάρξει σύντομα εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλοιοκτήτριες εταιρείες.

Η Κίσσαμος τα τελευταία χρόνια διαγράφει μια μεγάλη ανοδική πορεία και εμείς παραμένουμε σταθεροί στην άποψη ότι με συλλογική προσπάθεια και επιμονή θα καταφέρουμε να καταστεί κορυφαίος ανταγωνιστικός τουριστικός προορισμός».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis