home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΜεσσηνίαFeaturedFirst Featured

Ξυστά από τη Μεσσηνία πέρασε ο Κινέζικος Πύραυλος που έπεσε στον Ινδικό

Ξυστά από τη Μεσσηνία πέρασε ο Κινέζικος Πύραυλος που έπεσε τελικά στον Ινδικό Ωκεανό. Μάλιστα, η πολιτική προστασία στη χώρα μας παρέμεινε σε επιφυλακή, έως ότου γνωστοποιηθεί ότι τα απομεινάρια του κινεζικού πυραύλου δεν αποτελούν πλέον απειλή εφόσον κατέληξαν στον Ινδικό Ωκεανό.

Ωστόσο, είχαν περάσει αρκετές ώρες αγωνίας αφού σύμφωνα με το Σύλλογο Αστροφυσικής Ασέας η Ελλάδα βρισκόταν μέσα στην τελευταία εκτιμώμενη τροχιά πτώσης του πυραύλου.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος στις 1:10 τα ξημερώματα της Κυριακής 9 Μαΐου, σημείωσε σε ανάρτησή του που συνοδευόταν από σχετικό χάρτη: «Κάθε σημειωμένο σημείο της τροχιάς αντιστοιχεί σε 5 λεπτά πτήσης. Η τελευταία ανακοίνωση από την αμερικάνικη υπηρεσία διαστημικής τηλεπισκόπησης υπολογίζει την επανείσοδο στις 05.04 (σε 4 ώρες) λίγο πριν το σημείο εισόδου πάνω από τη Μεσσηνία. Η αβεβαιότητα είναι ακόμα σημαντική αλλά είναι πλέον πιθανό, το φαινόμενο να είναι ορατό από Πελοπόννησο και Κρήτη».

Το γεγονός είχε ήδη κινητοποιήσει την Πολιτική Προστασία η οποία ήταν σε επιφυλακή όπως αποδεικνύει και το παρακάτω έγγραφο:

Τελικά τα απομεινάρια του κινέζικου πυραύλου πέρασαν από την Κρήτη στις 5.11 και κατέπεσαν στις 5.24, στον Ινδικό ωκεανό, δυτικά του αρχιπελάγους των Μαλδίβων. Η χρονική διαφορά φαίνεται μικρή, αλλά η απόσταση είναι τεράστια, εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας του. Και κάπως έτσι μπήκε τέλος στην αγωνία όλων!

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button