home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κοσμοσυρροή Μεγάλη Παρασκευή στο Άργος

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Κοσμοσυρροή Μεγάλη Παρασκευή στο Άργος

Μεγάλη Παρασκευή στο Άργος με τον κόσμο να βγαίνει μαζικά από τα σπίτια και να ξεχύνεται στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, και όχι μόνο, ξεσπώντας από τα συνεχή lockdown. Εγκλωβισμένοι για μήνες και με το περσινό κατ’ επίφαση Πάσχα να το περνούν κατά βάση από τα μπαλκόνια τους, πολλοί ήταν αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τα πιο χαλαρά μέτρα φέτος και την έβγαλαν έστω με ένα κερί έξω από την εκκλησία, ακούγοντας τη λειτουργία από τα μεγάφωνα.

Κάποιοι έπιασαν στασίδι δίπλα στη λιμνούλα, ενώ κάποιοι άλλοι την έβγαλαν στα όρθια. Μικροί και μεγάλοι ένα κουβάρι, ορισμένοι με χαλαρή διάθεση χωρίς να τηρούν όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Φέτος οι περιφορές των επιταφίων έγιναν στα προαύλια των εκκλησιών χωρίς τη συνοδεία πιστών. Ωστόσο επιτράπηκε σχετικά μικρός αριθμός πιστών στους ιερούς ναούς, με την προϋπόθεση ότι θα φορούν διπλή μάσκα και θα κρατούν αποστάσεις.

Οι εξοδούχοι της Μεγάλης Παρασκευής μπορεί να μην θύμισαν παλιότερες χρονιές όπου παρατηρούταν κοσμοσυρροή για την περιφορά και το συναπάντημα των επιταφίων, όμως έδειξαν την ανάγκη που έχει ο κόσμος να βγει να ξεσκάσει και να συμμετάσχει σε δραστηριότητες, μετά από μία παρατεταμένη περίοδο καραντίνας που πλέον δεν φέρνει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Σύμμαχος αυτές τις γιορτές ο καλός καιρός με τη θερμοκρασία μάλιστα στο Άργος αύριο Σάββατο 1 Μαΐου να αναμένεται στους 35 βαθμούς κελσίου τις μεσημεριανές ώρες, ενώ το ίδιο προβλέπεται και για την Κυριακή του Πάσχα.

Το ξέσπασμα των κατοίκων της περιοχής και ιδιαίτερα της νεολαίας, είναι βέβαιο πως θα συνεχιστεί, ενώ δεν αποκλείεται να μετατοπιστεί στις παραλίες, λίγο πριν το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα 3 Μαΐου.

Δείτε εικόνες από την Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος, το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis