home design 800x400
home design 1170Χ320

Το παράπονο και η κινητοποίηση στο Ναύπλιο

|

Χρόνος ανάγνωσης

3 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Το παράπονο και η κινητοποίηση στο Ναύπλιο
Διαδήλωση -απεργία

Μέλη του Σωματείου Καφεζυθεστιατορίων Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου και Εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό καλούν στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό. Στο Ναύπλιο συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Απρίλη, στις 10.30 πμ, στην Ενδεκάτη.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

«Το απόγευμα  στις 15/4 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με εργαζόμενους από την περιοχή, ανταλλάξαμε απόψεις, προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με την διοίκηση του Σωματείου Καφεζυθεστιατορίων Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου, που δεν μπήκε στον «κόπο» να μας ενημερώσει και να συζητήσει μαζί μας τόσο για τα προβλήματα όσο και για πρωτοβουλίες για την οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού εξήγγειλε κινητοποιήσεις για τις 20/4, για την στήριξη χιλιάδων συναδέλφων μας που παραμένουν χωρίς Ευρώ εδώ και 18 μήνες, και μπροστά στην ψήφιση του νέου νομοσχεδίου εκτρώματος που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την στήριξη των μεγαλοξενοδόχων, των αεροπορικών εταιριών, των ταξιδιωτικών πρακτόρων κ.α.

Το βράδυ (16/4/21) και κατόπιν της πίεσης που άσκησαν οι εργαζόμενοι, το Δ.Σ έβγαλε επιτέλους ανακοίνωση ότι δεν προτίθεται να κάνει τίποτα «λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στην Αργολίδα και σεβόμενοι τα μέτρα προστασίας…» Τους λέμε πως οι εργαζόμενοι ξέρουν να προφυλάσσονται και να προστατεύονται και το έχουν αποδείξει!! Τους προκαλούμε μπροστά στο άνοιγμα της εστίασης και του τουρισμού να δείξουν την ανάλογη  «ευαισθησία» και να απαιτήσουν από την εργοδοσία και την κυβέρνηση πραγματικά μετρά προστασίας της υγείας μας στους χώρους δουλείας.

Ο αρμαγεδώνας που έρχεται δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση!

Για εμάς ένα είναι το πρωτόκολλο: Όλοι στη δουλειά, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας γιατί μόνο εμείς ενωμένοι και δυνατοί οι εργαζόμενοι μπορούμε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας. Για εμάς είναι μονόδρομος να ξεσηκωθούμε απέναντι στην κυβέρνηση και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Απορρίπτουμε τη λογική του συμβιβασμού, του λεγόμενου «κοινωνικού εταιρισμού» που προβάλλει η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας, ως την αιτία που μας οδήγησε σε νέες απώλειες στα δικαιώματα μας.

Στην «ατομική ευθύνη» απαντάμε συλλογικά, μαζικά, μαχητικά μέσα από τα σωματεία μας.

Μαζί να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία του Νομού να οργανώσουμε την απεργία της Πρωτομαγιάς στις 6 Μαΐου.

Να τους απαντήσουμε: «Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!»

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ, όλοι μαζί αποτελούμε ισχυρή δύναμη. Γιατί τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, οι τουριστικές επιχειρήσεις είμαστε εμείς!

Την Τρίτη 20 Απρίλη, στις 10.30πμ, στην Ενδεκάτη στο Ναύπλιο, διεκδικούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου:

  • Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον τουρισμό και στον επισιτισμό. Καμία απόλυση.
  • Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις, με παύση πληρωμών σε ΔΕΚΟ, εφορία, τράπεζες, για τους εργαζόμενους του κλάδου που έχουν μείνει με λειψό ή χωρίς καθόλου εισόδημα.
  • Συλλογικές συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και για αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
  • Να παρθούν μέτρα στήριξης  για τις εργαζόμενες  μητέρες (επιδόματα για τη φύλαξη των παιδιών μέχρι να ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί με όλα τα μέτρα στήριξης, άδειες ειδικού σκοπού).
  • Άμεση ενίσχυση και στελέχωση του Σ.Ε.Π.Ε.
  • Κατάργηση  όλων των αντεργατικών νόμων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis