home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Τα προσεκτικά βήματα για την άρση του lockdown

Με προσεκτικά βήματα σχεδιάζει η κυβέρνηση την επάνοδο στην κανονικότητα και την άρση του lockdown. Πρώτο βήμα το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων (mall) σε όλη την Ελλάδα, αλλά και η ελεύθερη πρόσβαση στα καταστήματα, λίγο πριν το Πάσχα και συγκεκριμένα, τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ημερομηνίες ορόσημο θεωρούνται η 19η Απριλίου, για άνοιγμα συγκεκριμένων επιχειρήσεων, και η 24η Απριλίου, όπου πλέον θα μπορούν οι καταναλωτές να ψωνίζουν χωρίς ραντεβού και με φυσική παρουσία στα καταστήματα.

Άνοιγμα της εστίασης με κανόνες

Παράλληλα στο τραπέζι βρίσκεται και το άνοιγμα της εστίασης την Τρίτη του Πάσχα (4 Μαΐου), αλλά μόνο με τραπέζια έξω, πάντα με κανόνες και υποχρεωτικά self test σε εργαζόμενους.

Προκειμένου λοιπόν να λειτουργήσει αυτό το πλάνο, οι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε self test, ενώ στο παιχνίδι θα μπουν και οι δήμοι προκειμένου να παραχωρηθούν έξτρα τετραγωνικά στους έξω χώρους, όπως άλλωστε είχε γίνει και μετά την άρση των περιορισμών στο προηγούμενο lockdown.

Έτσι, o σχεδιασμός για τη χαλάρωση των μέτρων περιλαμβάνει τις εξής ημερομηνίες-κλειδιά:

19 Απριλίου: Ανοίγουν εμπορικά κέντρα, κέντρα αισθητικής και φροντιστήρια αλλά μόνο για μαθητές Λυκείου.
24 ΑπριλίουΕλεύθερη πρόσβαση στα καταστήματα, χωρίς click inside/click in shop και click away.

Παγώνη: Μια εβδομάδα πριν θα αποφασιστεί τι θα γίνει το Πάσχα

Μιλώντας στο MEGA και ερωτηθείσα με το αν τα self tests είναι το «όπλο» που θα επιτρέψει Πάσχα στο χωριό, σημείωσε: «Είναι ένας παράγοντας που θα βοηθήσει αφού αξιολογήσουμε τις παραμέτρους, δηλαδή πόσο έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί, τον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων ακόμα αυξάνεται γιατί μπορεί να φτάσουν μέχρι και 1000. Την τελευταία βδομάδα θα αποφασίσουμε τι πρέπει να γίνει για τη μετακίνηση στα χωριά».

«Πρέπει να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί από τώρα δεν μπορούμε να το πούμε και πάρα πολύ προσεκτικοί για ένα λόγο όλοι γνωρίζετε ότι όταν πάμε στα χωριά μας δεν καθόμαστε στο σπίτι μας, ούτε συγκεντρώνονται δύο οικογένειες ψήνουν τα αρνιά όλοι μαζί και είναι πάνω από 30 άτομα», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button