home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Απίστευτη έξοδος στην Καλαμάτα – Βγήκαν όλοι στους πεζόδρομους

Το lockdown που έφερε ο κορωνοϊός έχει εξαντλήσει πλέον τις αντοχές του κόσμου, την ίδια στιγμή που εμβολιασμοί καθυστερούν από λάθος χειρισμούς. Στην Καλαμάτα είχαν αρχίσει δειλά δειλά να βγαίνουν από τις προηγούμενες μέρες. Το βράδυ του Σαββάτου όμως ο κόσμος ξέσπασε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο.

Ίδια κατάσταση και στο Ναύπλιο όπου η νεολαία βγήκε από τα σπίτια και συγκεντρώθηκε στα Κανόνια (5 Αδέρφια), στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων, στην Αμαλίας και αλλού.

Ο κόσμος ξεσπά σε πάρκα, πλατείες και παραλίες με την εικόνα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα να θυμίζει απόκριες ή εορταστικά τριήμερα στην προ Covid εποχή. Οι φωτογραφίες ελήφθησαν στις 8:30 το βράδυ του Σαββάτου 3 Απριλίου από τον κεντρικό πεζόδρομο της οδού Αριστομένους, στο κέντρο της Καλαμάτας.

Από τη μια πλευρά τα αναγκαία μέτρα προστασίας που οφείλει να λάβει ο καθένας μας, από την άλλη η ανάγκη για ζωή, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα στην κοινωνία.

Ο κόσμος είναι απελπισμένος μετά από τόσους πολλούς μήνες που βρίσκεται σε αυστηρό περιορισμό. Την ίδια στιγμή οι πειραματισμοί της κυβέρνησης οδηγούν σε ξέσπασμα, με τον κίνδυνο για την υγεία από την μετάδοση του κορωνοϊού να παραμονεύει.

Άλλωστε τα νέα από τα τελευταία τεστ του ΕΟΔΥ δεν είναι καθόλου ευχάριστα, καθώς το τελευταίο 24ωρο, μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, είχαν προστεθεί άλλα 3.232 κρούσματα Πανελλαδικά, εκ των οποίων 89 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και μόλις 7 στη Μεσσηνία.

Την ίδια ώρα «βράζει» ο εμπορικός κόσμος με την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη. Το «αντάρτικο» του Εμπορικού Συλλόγου στην Πάτρα, πιθανόν να οδηγήσει σε «τσουνάμι» αντιδράσεων για τις κυβερνητικές ανακολουθίες.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis