home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΚοινωνίαΕλλάδα

Σκυλόσπιτα προσφορά των κρατουμένων

Σε μια σημαντική συνεργασία με ανθρωπιστικό, φιλανθρωπικό καθώς και φιλοζωϊκό χαρακτήρα, προχώρησαν η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, η Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία και η Συμμαχία για την Ελλάδα.
Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων στις 4 Απριλίου, στόχος της συνεργασίας είναι η υλοποίηση ενός προγράμματος για την εθελοντική εργασία κρατουμένων προκειμένου να κατασκευαστούν ξύλινα σπιτάκια για την προστασία αδέσποτων ζώων.
Η συγκεκριμένη δράση έχει ως στόχο τη δραστηριοποίηση των κρατουμένων, τη δημιουργική απασχόλησή τους, τη συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και την προετοιμασία για ομαλή επανένταξη στην κοινωνία.
Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφία Νικολάου, συντονίζει το πρόγραμμα που ξεκίνησε πιλοτικά σε τρία Καταστήματα Κράτησης τα οποία διαθέτουν ξυλουργικά εργαστήρια και συγκεκριμένα στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, στο Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας και στο Κ.Κ. Αλικαρνασσού τα οποία μπορούν να κατασκευάσουν άμεσα 70 σκυλόσπιτα.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, αυτή τη στιγμή, 3 σωφρονιστικοί υπάλληλοι και 15 κρατούμενοι ενώ βασικός στόχος είναι η επέκτασή του σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης.

Τα 10 πρώτα σπιτάκια για σκύλους θα δοθούν, μετά από επιλογή της Ομοσπονδίας, στο Φιλοζωϊκό Σωματείο Ερέτριας «Ο Άργος», στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων ΚΑΖ και στην Φιλοζωϊκή Παρέμβαση Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button