home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Λιανεμπόριο: Άνοιγμα τη Δευτέρα με sms και χρονόμετρο

Κλειστό εστιατόριο λόγω κορωνοϊού

Άνοιγμα τη από την Δευτέρα 5 Απριλίου με sms στο 13032 και χρονικό περιορισμό στα ψώνια των πολιτών προτείνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το λιανεμπόριο όπως εξήγησε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παράλληλα σημείωσε πως όλα τα δεδομένα εξετάζονται σήμερα.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν επιλέγεται η μέθοδος του click away, «γιατί κάποια καταστήματα δεν μπορούν να δουλέψουν με αυτό τον τρόπο και κατά συνέπεια δεν θέλουμε να δημιουργηθούν συνθήκες αθεμίτου ανταγωνισμού». O υπουργός δήλωσε ότι το υπουργείο, εισηγήθηκε μαζί με τα κομμωτήρια να ανοίξουν και τα ινστιτούτα αισθητικής για να μην μεταφέρεται η πελατεία στους γιατρούς αλλά στην επιτροπή υπάρχουν  επιφυλάξεις.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ 100,3, διευκρίνισε ότι θα συζητηθεί το ζήτημα στην επιτροπή για να εξεταστούν όλα τα σενάρια χαλάρωσης. Ούτως η άλλως, ανέφερε χαρακτηριστικά, η καραντίνα δεν υπάρχει στην πράξη, αφού το περασμένο Σαββατοκύριακο στις πλατείες δεν μπορούσες να διακρίνεις το  γκαζόν. Πάντως ξεκαθάρισε ότι οι κλειστοί χώροι εστίασης είναι δύσκολο να ανοίξουν.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα δοθεί γενναία στήριξη στα καταστήματα εστίασης για την τοποθέτηση μηχανημάτων καθαρισμού του αέρα, ενώ όλα τα μέτρα στήριξης για την εστίαση θα ανακοινωθούν την Πέμπτη η την Παρασκευή. Επίσης ανέφερε ότι είναι δύσκολη η απόφαση να επιτραπεί σε όσους έχουν εμβολιαστεί να μετακινηθούν προς τα χωριά τους, τη στιγμή που δεν μπορεί ο υπόλοιπος κόσμος. Η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι στο τραπέζι της επιτροπής η οποία θα κληθεί να την εγκρίνει. Σε περίπτωση που οι λοιμωξιολόγοι κρίνουν ότι η 3ωρη παραμονή στα καταστήματα είναι επικίνδυνη, ενδεχομένως προκριθούν τα δίωρα ψώνια.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis