home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

45 εθελοντές μάζεψαν πάνω από 11.000 λίτρα σκουπιδιών σε Ναύπλιο και Άργος

Εθελοντές που συμμετέχουν στην Πανελλαδική δράση «Save your Hood» καθάρισαν και αυτή την Κυριακή 28 Μαρτίου από τα σκουπίδια δύο τοποθεσίες σε Ναύπλιο και Άργος. Στην πόλη του Ναυπλίου εθελοντές μάζεψαν κάθε λογής απορρίμματα από την παραλιακή ζώνη. 40 σακούλες γίγας, ρόδες αυτοκινήτων, φορτηγών και μπάζα συγκεντρώθηκαν από τη δράση του Ναυπλίου, συνολικά 8.000 λίτρα σκουπίδια.

Συνολικά από τις σημερινές δράσεις μαζεύτηκαν 11.600 λίτρα απορριμμάτων και στις δύο πόλεις από 45 εθελοντές (30 στο Ναύπλιο και 15 στο Άργος).

Στόχος των δράσεων αυτών που έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, είναι η ευαισθητοποίηση όλων σε θέματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, πέρα από τον καθαρισμό και καλλωπισμό των σημείων στα οποία επεμβαίνουν οι εθελοντές της γειτονιάς.

Οι εθελοντές ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, καθώς στη σημερινή εθελοντική δράση συμμετείχαν ο ΟΦΚΑΘ και φίλοι του Υγροβιότοπου Ναυπλίου – Νέας Κίου.

Η συντονίστρια της ομάδας αναφέρει σχετικά με τη σημερινή δράση:

«Δεκαπέντε σούπερ ήρωες απ’ το Άργος και τριάντα απ’ το Ναύπλιο αφήσαμε για λίγο τους καναπέδες μας και βγήκαμε έξω όπου καθαρίσαμε κατά 11.600 λίτρα συνολικά το σπίτι μας (δηλαδή το περιβάλλον) 57 σακούλες γίγας και διάφορα μπάζα, για το Άργος 3,600 λίτρα.

Ενώ από το Ναύπλιο σαράντα σακούλες γίγας, ρόδες αυτοκινήτων, φορτηγών και μπάζα, για το Ναύπλιο 8.000 λίτρα.

Δεν σταματάμε αν δεν αλλάξει η νοοτροπία όλων.

Μαζί μπορούμε να φέρουμε αυτή την αλλαγή για το καλό όλων μας. Τεράστιο ευχαριστώ στις ”υπερ-ατομάρες” όλες, που κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για όλους μας. Αφιερώνουν χρόνο, κόπο και χρειάζονται τον σεβασμό όλων. Φανταστικοί άλλη μια φορά όλοι τους.

Σε παρακαλώ, μην πετάς σκουπίδια έξω απ’ τον κάδο».

Φωτογραφίες: Φάνης Τσίρος

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis