home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Αργολίδα: Σωματεία συγκεντρώνουν είδη για τους σεισμόπληκτους

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Θεσσαλίας πραγματοποιούν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας και το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας.

Η συγκέντρωση θα γίνεται από το Σάββατο 13 ως και την Πέμπτη 18 Μαρτίου (εκτός Κυριακής και Δευτέρας), από τις 5μμ έως τις 6.30μμ, στα γραφεία των σωματείων, Σιμιτζοπούλου και Τημένου, στο Άργος.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στις λαϊκές οικογένειες που έχουν πληγεί από τον σεισμό στην Ελασσόνα, τον Τύρναβο και τα χωριά των Τρικάλων.

Διαβάστε ακόμα

Στεκόμαστε στο πλευρό των σεισμόπληκτων και συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης, ενισχύοντας την προσπάθεια για παροχή βοήθειας στους πληγέντες.

Η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται από το Σάββατο 13/3/21 ως και την Πέμπτη 18/3/21, εκτός Κυριακής 14/3 και Δευτέρας 15/3 , 17:00-18:30 στα γραφεία των σωματείων, Σιμιτζοπούλου και Τημένου, Άργος.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι:

Εμφιαλωμένα νερά, γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, χυμούς, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, μωρομάντηλα, μάσκες, αντισηπτικά, γενικότερα είδη ατομικής υγιεινής.

Καλούμε τα σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τους συλλόγους γονέων, τους εργαζόμενουςκαι συνολικά τα λαϊκά στρώματα του νομού μας να συμβάλλουν έμπρακτα εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο λαός μας, ενώνουμε τις φωνές μας και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας στην εργασία, στην υγεία, στη ζωή.

Η αλληλεγγύη και ο αγώνας θα μας κρατήσουν δυνατούς! Δυναμώνουμε τον αγώνα για διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων στήριξης όλων των εργαζομένων και των ανέργων, των συνταξιούχων, των νέων.Δυναμώνουμετη μαζική μαχητική διεκδίκηση για:

  • Να ολοκληρωθεί άμεσα ο έλεγχος και η εκτίμηση των ζημιών σε σπίτια και κτίρια.
  • Κατεδάφιση των ετοιμόρροπων κτιρίων για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των κατοίκων.Να απομακρυνθούν άμεσα τα μπάζα από τα γκρεμισμένα σπίτια
  • Να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες διαβίωσης των σεισμόπληκτων με εξασφάλιση των αναγκαίων προϋποθέσεων. Άμεση μετεγκατάσταση των σεισμόπληκτων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκτός σκηνών. Να διατεθούν χώροι, όπως ξενοδοχεία, για την διαμονή των κατοίκων.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% οι ζημιές και το κόστος ανοικοδόμησης των κατοικιών και επαγγελματικών χώρων που έχουν πληγεί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς να αποκλειστεί κανείς από τους πληγέντες, λόγω γραφειοκρατικών και νομικών ερμηνειών.
  • Άμεση οικονομική στήριξη των σεισμοπαθών και εμπορικών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.
  • Μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.
  • Να δοθεί ποσόστωση στους μαθητές των σεισμόπληκτων περιοχών για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου ταυτόχρονα με τα έργα βιολογικού καθαρισμού, αποχέτευσης, ύδρευσης.
  • Απαλλαγή των κατοίκων από την καταβολή δημοτικών τελών, φόρων ασφαλιστικών εισφορών κ.ά., ώσπου να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανοικοδόμησης του χωριού.
  • Κούρεμα των δανείων και απαλλαγή από τόκους και δόσεις μαζί με ευνοϊκές ρυθμίσεις.
  • Άτοκα δάνεια σε όσους κατοίκους και αγρότες επιθυμούν».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button