home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλαμάτα: Η επανάστασή μου

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Καλαμάτα: Η επανάστασή μου
Καλαμάτα: Η επανάστασή μου

Διαδικτυακά πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου ιστότοπου του δήμου Καλαμάτας με τίτλο «Καλαμάτα:Η επανάστασή μου», που αφορά στα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Στην παρουσίαση χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο επικεφαλής του «Ανοιχτού Δήμου Ενεργοί Πολίτες» και μέλος της ομάδας εργασίας Μανώλης Μάκαρης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Μεσσηνίας Βασίλειος Μπαζάνης και η φιλόλογος- πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων Αντωνία Παυλάκου.

Την παρουσίαση έκανε ο Σωτήριος Μπόλης, εκπρόσωπος του φορέα ΠΡΙΜΑΡΟΛΙΑ για την εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού «Καλαμάτα 2021», ενώ τον συντονισμό είχε ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας και συντονιστής του εγχειρήματος «Καλαμάτα 2021» Νίκος Μπασακίδης.

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης:

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σας καλωσορίζω κι εγώ με τη σειρά μου στη διαδικτυακή παρουσίαση του νέου θεματικού ιστοτόπου του Δήμου Καλαμάτας. Την ηλεκτρονική σελίδα μας με αντικείμενο τους επετειακούς εορτασμούς για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα των Επαναστατημένων Ελλήνων από τον τουρκικό ζυγό. Ένα σημείο που ο καθένας και η καθεμιά από όποιο σημείο του πλανήτη θα μπορεί να αναζητά, να παρακολουθεί ιστορικές αναφορές για τον ρόλο της Καλαμάτας στον Αγώνα του Έθνους το ’21 αλλά και να γίνει κοινωνός στοιχείων που αποτελούν μέρος του οράματος για το Δήμο μας τις επόμενες δεκαετίες.

Το 2021 αποτελεί για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για τον τόπο μας, την Καλαμάτα, ένα έτος σημείο – αναφοράς. 200 χρόνια από έναν Αγώνα που έχει μείνει στην ιστορία. 200 χρόνια από την Επανάσταση που εμπνέει μέχρι και σήμερα, διατηρώντας άσβεστη τη φλόγα όλων μας και τη θέλησή μας να ζούμε ελεύθερα και Δημοκρατικά. Με Αρχές και Αξίες διαχρονικές, με ιδεώδη πανανθρώπινα. Και εμείς σήμερα συνεχιστές, με το ιστορικό βάρος της διατήρησης και τις μεταλαμπάδευσης αυτών στις επόμενες γενιές».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis