home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΜεσσηνίαΚοινωνία

Έφυγε από τη ζωή ο Μεσσήνιος «πατριάρχης» των τραπεζιτών Γιάννης Κωστόπουλος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο Μεσσήνιος τραπεζίτης Γιάννης Κωστόπουλος. Γεννημένος στην Αθήνα το 1938. Σπούδασε Ναυπηγός στο King’s College του Πανεπιστημίου Durham της Αγγλίας. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Τράπεζα Εμπορικής Πίστεως το 1963.

Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας από το 1973 και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Διευθυντής από το 1984 έως το 1996.

Από το 1996 έως το 2005 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank. Από τον Φεβρουάριο του 2005 έως τον Μάιο του 2014 διετέλεσε Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, ενώ τον Ιούνιο του 2014 η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων του απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η καταγωγή της οικογένειας είναι από τη Σπερχόγεια του Δήμου Καλαμάτας. Το 1916 ο Ιωάννης Κωστόπουλος ίδρυσε την Τράπεζα Καλαμών που στη συνέχεια εξελίχθηκε στην Τράπεζα Πίστεως και στην σημερινή Alpha Bank. Κατά καιρούς μέλη της οικογένειας διετέλεσαν διοικητές της Εθνικής Τράπεζας και υπουργοί.

Διαβάστε ακόμα
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button