home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Ελλάδα

25η Μαρτίου: Παρέλαση με άλογα και φουστανέλες

Μπορεί το lockdown λόγω κορωνοϊού να απαγορεύει κάθε δημόσιο εορτασμό με τη συμμετοχή του λαού, ωστόσο η κυβέρνηση για την ξεχωριστή παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2021 σκέφτεται άλογα, φουστανέλες και online μετάδοση!

Για να καταλάβετε σε τι αναφερόμαστε, σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει η στήλη «Βηματοδότης» στο tovima.gr φαίνεται ότι μια από τις σκέψεις που έχουν πέσει στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που πραγματοποιούνται, είναι να βρίσκονται στην κεφαλή της παρέλασης έφιπποι στρατιωτικοί με παραδοσιακές στολές και να ακολουθούν στρατιώτες ντυμένοι με στολές και με σημαίες που τίμησαν, στα 200 αυτά χρόνια, τους αγώνες του έθνους!

Η παρέλαση θα μεταδοθεί live στην τηλεόραση και online στο διαδίκτυο σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται ενώ εκτός από τον ελληνικό λαό, φαίνεται ότι θα την παρακολουθήσει ο διάδοχος του Βρετανικού Θρόνου πρίγκηπας της Ουαλίας Κάρολος και η σύζυγός του Δούκισσά της Κορνουάλης Καμίλα, καθώς το γαλλικό προεδρικό ζεύγος Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν.

«Τα άλογα», τα οποία θα προπορεύονται της παρέλασης, «θα τα προμηθεύσει η Διεύθυνση Ιππικού Τεθωρακισμένων και με αυτά θα γεμίσει εκείνη την ημέρα το Σύνταγμα. Θα ακολουθούν, σύμφωνα με όσα έχουν προταθεί και στις τρεις κυβερνητικές συσκέψεις που έγιναν, στρατιώτες ντυμένοι με στολές και με σημαίες που τίμησαν, στα 200 αυτά χρόνια, τους αγώνες του έθνους. Αυτό θα είναι το πρώτο μέρος της παρέλασης που όπως καταλαβαίνετε την παράσταση θα την κλέψουν τα άλογα. Ας μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά γίνονται για να τιμηθούν με τον πιο λαμπρό τρόπο τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το δεύτερο μέρος της παρέλασης θα περιλαμβάνει τα μηχανοκίνητα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή τα άρματα μάχης (όπως για παράδειγμα τα Leopard), τα αυτοκινούμενα πυροβόλα, τα τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού, τα αντιαεροπορικά συστήματα, το μηχανικό, τις διαβιβάσεις κτλ. και το τρίτο μέρος τα πεζοπόρα (που περιλαμβάνουν και τις Ειδικές Δυνάμεις). Η επόμενη πρωτοτυπία της παρέλασης είναι ότι την ημέρα εκείνη έχει προγραμματιστεί η πτήση πάνω από το Σύνταγμα σμήνους συμμαχικών αεροσκαφών. Ο Πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει την παρέλαση και μετά θα μεταβεί στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα συζητηθούν και οι κυρώσεις στην Τουρκία», αναφέρει στο ρεπορτάζ του το tovima.gr.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button