home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Πώς μπήκε ο κορωνοϊός στα σπίτια; Τηρήθηκε το πρωτόκολλο στα σχολεία;

1ου Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Στην απίστευτη ταλαιπωρία και τον κίνδυνο που έχει τεθεί η υγεία ολόκληρων οικογενειών στις οποίες έφτασε ο κορωνοϊός μέσω των σχολείων, αναφέρεται ο γονέας μαθήτριας της 6ης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, Κωνσταντίνος Σταθογιαννόπουλος.

Ο γνωστός δικηγόρος έχει ήδη επικοινωνήσει με την Εισαγγελία και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να κάνει σχετική αναφορά, θέτοντας μια σειρά ερωτημάτων που έχουν σχέση με τη συνεχιζόμενη λειτουργία των σχολείων τις προηγούμενες ημέρες πριν δημιουργηθεί η τεράστια έξαρση της νόσου στο Ναύπλιο, που έχει τεθεί σε αυστηρό lockdown.

Μιλώντας στο anagnostis.org ο κος Σταθογιαννόπουλος επισημαίνει ότι πάνω από το 1/3 των 25 μαθητών της 6ης τάξης του σχολείου είναι θετικοί στον κορωνοϊό, και ως εκ τούτου ανάλογος αριθμός οικογενειών βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καραντίνα, ενώ πολλοί ήδη νοσούν έχοντας τεθεί σε κίνδυνο η υγεία τους.

Και αναρωτιέται ο δικηγόρος και γονέας παιδιού που πηγαίνει στην 6η τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου:

  • Τηρήθηκε το πρωτόκολλο που προβλέπεται για την ασφάλεια των μαθητών;
    Γιατί δεν γινόταν θερμομέτρηση στα παιδιά όταν προσέρχονταν στο σχολείο, παρότι ο δήμος το έχει εφοδιάσει με θερμόμετρα; Υπήρχαν γονείς που αρνούνταν την θερμομέτρηση θεωρώντας την, απόρρητη ιατρική πράξη ή απλά δεν έμπαινε το σχολείο στη διαδικασία αυτή;
  • Σε μαθήματα όπως η γυμναστική, ορθά γινόταν το μάθημα χωρίς μάσκα;
  • Σε μαθήματα πληροφορικής και ρομποτικής που οι μαθητές ανταλλάσσουν αντικείμενα, αυτά απολυμαίνονταν, όπως προβλέπεται;
  • Τι συνέβη εν τέλει και κόλλησαν τόσα παιδιά και κατ΄ επέκταση οι οικογένειες τους;
    Τελικά, το Πρωτόκολλο είναι σωστό και εφαρμόστηκε ή είναι λανθασμένο και παρόλα αυτά λειτουργούσαν τα σχολεία, παρά τις έντονες παράλληλα διαμαρτυρίες του δημάρχου της πόλης για να κλείσουν εγκαίρως;
  • Αν είναι σωστό το πρωτόκολλο και δεν εφαρμόστηκε ποιοι ευθύνονται γι΄ αυτό;

Όπως λέει ο κος Σταθογιαννόπουλος στο anagnostis.org η ταλαιπωρία που υφίστανται τόσες οικογένειες είναι μεγάλη. Όπως περιγράφει την κατάσταση στα σπίτια, παιδιά είναι απομονωμένα από γονείς, άλλοι γονείς ή παππούδες – γιαγιάδες αναγκάζονται να διαμένουν σε καραντίνα σε διαφορετικά σπίτια (όταν υπάρχουν), ενώ έκδηλη είναι η ανησυχία σε τόσες πολλές οικογένειες.

Τέλος, επισημαίνει ότι από την ημέρα που έκλεισε τελικά το σχολείο, ο ΕΟΔΥ είναι άφαντος από το συγκεκριμένο γεγονός, και δε υπάρχει επικοινωνία με τους γονείς για να δοθούν οδηγίες για την καραντίνα και μόνοι τους εθελοντικά προσέρχονται για εξετάσεις σε ιδιώτες. Μάλιστα αναφέρει περιστατικό γονέων που προσήλθαν στο Νοσοκομείο Ναυπλίου για τεστ, αλλά δεν τους έκαναν και απευθύνθηκαν στον ιδιωτικό τομέα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis