home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαFeatured

Σχολή Καλών Τεχνών Ναυπλίου: Γιατί απέχουν οι φοιτητές από τα μαθήματά τους – βίντεο παρέμβασης

Με ένα βίντεο παρέμβασης οι φοιτήτριες και οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου απευθύνουν κάλεσμα για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων και υπενθυμίζουν ότι η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να αντικαταστήσει την ομαλή λειτουργία της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τα τεχνικά μέσα που χρησιμοποιεί το κράτος, σημείωναν σε παλαιότερο μήνυμά τους, μπαλώνουν γραφειοκρατικές τρύπες, χωρίς να προσφέρουν παιδεία αλλά μας εντάσσουν σε μια καινούργια κατάσταση, που πολύ βολικά μας δίνει πτυχίο αλλά όχι ολική γνώση. Με μια πρώτη επικοινωνία και με άλλα τμήματα, η σκέψη είναι ακριβώς ίδια: τόσο τα πρακτικά μαθήματα όσο και τα θεωρητικά, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να διεξαχθούν χωρίς τους απαραίτητους πόρους, όπως είναι οι υποδομές, τα υλικά, η δια ζώσης επικοινωνία. Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να αντικατασταθεί από μια μαύρη οθόνη.

Επιπλέον επισήμαιναν ότι «με την πάροδο του χρόνου, φοβόμαστε ότι αυτή η διαδικασία αποκτά μονιμότητα, κι όμως η Κυβέρνηση εξακολουθεί να μην χρηματοδοτεί τα πανεπιστήμιά μας, κι εδώ έρχεται η προκλητική της στάση. Επιλέγει να δώσει 30.000.000 ευρώ, όχι για να ενισχύσει την ακαδημαϊκή μας εκπαίδευση, όχι για να ανοίξει τις σχολές μας με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, αλλά για προσφέρει μια ασφάλεια μόνο στα δικά της μάτια. Τα δικά μας έχουν δει την άκρατη βιαιότητα απέναντι στους/στις φοιτητές/τριες. Δεν θα αφήσουμε τη βία να γίνει κανονικότητα, είτε είναι σωματική είτε ψυχολογική», κατέληγαν.

Στην τελευταία παρέμβασή τους η οποία συνοδεύεται από σχετικό βίντεο, σημειώνουν: «Κάλεσμα σε νέους καιρούς.

Διαβάστε ακόμα

Οι εποχές αλλάζουν και οι αξίες κινδυνεύουν.

Προσπαθούν να ακυρώσουν τον αγώνα μας.

Δεν θα το επιτρέψουμε.

ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ – ANTΕΠΙΤΙΘΟΜΑΣΤΕ».

Δείτε το βίντεο εδώ:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button