Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΡεπορτάζΚορωνοϊός: Σκληρό lockdown στο Ναύπλιο - Σε βαθύ κόκκινο η Αρκαδία

Κορωνοϊός: Σκληρό lockdown στο Ναύπλιο – Σε βαθύ κόκκινο η Αρκαδία

Στην κατηγορία του πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο» πέρασε η περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας και αυξημένου κινδύνου «κόκκινο» ο Δήμος Ναυπλιέων με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας - Σε ισχύ από αύριο τα έκτακτα μέτρα

Σχετικά

Περισσότερα

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στο Δήμο Ναυπλιέων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν ομόφωνης εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19, η μεν Π.Ε. Αρκαδίας εντάσσεται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), ο δε Δήμος Ναυπλιέων εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Τα περιοριστικά μέτρα έχουν ισχύ από Πέμπτη 25/02/2021 και ώρα 06.00 έως Δευτέρα 01/03/2021 και ώρα 06.00. Ενδεχόμενη παράταση ή άρση των μέτρων θα επαναξιολογηθεί από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 κατά την επόμενη συνεδρίασή της.

Έκκληση Κωστούρου

Λίγο μετά την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας με την οποία μπαίνει στο κόκκινο το Ναύπλιο, ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Κωστούρος κάνει έκκληση στον κόσμο για τήρηση των μέτρων:

«Θέλω να σας ανακοινώσω, μετά από ενημέρωση που είχαμε από την Πολιτική Προστασία, ο Δήμος μας, ο Δήμος Ναυπλιέων από αύριο Πέμπτη 25/02/2021 και ώρα 06.00 έως την Δευτέρα 01/03/2021 και ώρα 06.00 εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (ΚΟΚΚΙΝΟ).

Πρέπει όλοι μας, να τηρούμε τα μέτρα γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Με υπομονή , αντοχή και δύναμη θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε κι αυτό.

Κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκα, πλένουμε καλά τα χέρια μας και τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!!!

Εκτός από τα υπάρχοντα οριζόντια μέτρα ισχύουν τα εξής:
– Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί
– Τηλεκπαίδευση για τα λύκεια
– Πραγματοποίηση λειτουργιών σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα
– Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click in shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και
– Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές.

Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και τα Γυμνάσια παραμένουν σε δια ζώσης λειτουργία. Η τηλεκπαίδευση εφαρμόζεται μόνο για τους μαθητές των Λυκείων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design


Στοιχεία Επικοινωνίας Δ/νσης Τουρισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου: Ναυπλίου 57 Τρίπολη, Τ.Κ. 22132, Τηλ.: 2713 610171, email: tourismos@arcadia.gr, www.mythicalpeloponnese.gr
 Στοιχεία Επικοινωνίας Aναπτυξιακής Πάρνωνα: Λεωνίδιο Αρκαδίας, Τ.Κ. 22300, Τηλ.: 27570 22807, email: info@parnonas.gr, www.parnonas.gr