home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Φυλακές Ναυπλίου: Πάνω από 100 κρατούμενοι άποροι και χωρίς γιατρό

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, επισκέφθηκαν τις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου ο περιφερειακός σύμβουλος της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Δημοσθένης Δρούγκας και το μέλος της παράταξης και αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας Παντελής Κοκκινόπουλος.

Αφορμή της επίσκεψης ήταν η δωρεά εκ μέρους της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου βιβλίων και ειδών ένδυσης και υπόδησης για τους κρατούμενους.

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την πλευρά της διοίκησης του σωφρονιστικού καταστήματος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι, τα οποία είναι ιδιαιτέρως σοβαρά και οξυμένα.

Πέραν της γενικότερης υποστελέχωσης και των κτιριακών ελλείψεων, η φυλακή φιλοξενεί κρατούμενους και στερείται ιατρού, αφού ο ιατρός υπαίθρου που είχε επιλεγεί αρνήθηκε τη θέση. Κατά συνέπεια η υγειονομική υπηρεσία της φυλακής είναι στελεχωμένη μόνο από μια νοσηλεύτρια και για μία μόνο βάρδια, την πρωινή. Τα βράδια και τα σαββατοκύριακα δεν υπάρχει κανείς να προσφέρει υγειονομικές υπηρεσίες στους κρατούμενους.

Από τους 430 τρόφιμους της φυλακής πάνω από 100 είναι άποροι, δεν έχουν ρούχα και παπούτσια, ούτε στοιχειώδη είδη ατομικής υγιεινής.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»:

«Η εικόνα τους είναι αποκαρδιωτική και δεν ταιριάζει στην εικόνα ενός σύγχρονου κράτους δικαίου και πρόνοιας. Είναι πάνω απ’ όλα ζήτημα ανθρωπισμού…

Τα παραπάνω δεν είναι απλώς σοβαρά, είναι κυριολεκτικά ζωτικά προβλήματα που δεν τιμούν ούτε τους θεσμούς της πολιτείας ούτε όσους υπηρετούν τους θεσμούς αυτούς.

Δέσμευσή μας είναι να αγωνιστούμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο για να επιλυθούν ή τουλάχιστον να αμβλυνθούν τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button