home design 800x400
home design 1170Χ320

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» εντάσσονται οι Δήμοι Άργους – Μυκηνών, Κορίνθου και Νεμέας

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, σήμερα και όπως κάθε Παρασκευή Βάνα Παπαευαγγέλου, Γκίκας Μαγιορκίνης και Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσαν για τον κορωνοϊό, την ώρα που η Αττική βιώνει ήδη το καθεστώς αυστηρότερου lockdown με νέα μέτρα. Στο επίπεδο «βαθύ κόκκινο» εντάσσονται οι Δήμοι Καλύμνου και Ευόσμου – Κορδελιού, όπου έχει εντοπιστεί η Αφρικανική μετάλλαξη. Στο κόκκινο, από αύριο Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, εντάσσονται, μεταξύ άλλων, ο δήμος Άργους – Μυκηνών, οι δήμοι Κορίνθου και Νεμέας, καθώς και όλη η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας πλην του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Βγαίνει από το κόκκινο ο Δήμος Σπάρτης.

Σχεδόν τα μισά κρούσματα στην Αττική

Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου, αναλύοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

«Σταθερός ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια που υπολογίζεται σε 10.500 κρούσματα», είπε η καθηγήτρια και στην συνέχεια μίλησε και για την διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού στην κοινότητα.

Η ίδια μίλησε για σταθεροποίηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην Αττική, με εξαίρεση την περιφέρεια των νήσων, ωστόσο τόνισε πως τα ενεργά κρούσματα είναι περίπου 5.000, δηλαδή σχεδόν τα μισά της χώρας.

Επεσήμανε εξάλλου πως το Rt μειώθηκε κάτω από το 1 στην Αττική, τονίζοντας πως τα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν. «Η αύξηση των διασωληνώσεων αρχίζει να πιέζει λίγο το σύστημα στην Αττική», συνέχισε η ίδια.

Να σημειωθεί πως σήμερα στην ανακοινώθηκαν 1460 νέα κρούσματα από τον ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 70 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κοκκινίζουν κι’ άλλες περιοχές

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») εισέρχονται οι εξής περιοχές:

  • Ο δήμος Καλυμνίων
  • Ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου Θεσσαλονίκης

Παράλληλα. παραμένουν στο «βαθύ κοκκινο» οι εξής περιοχές:

  • Αττική
  • Αχαΐα
  • Εύβοια (πλην Σκύρου)
  • Μύκονος

Στο κόκκινο και συνεπώς σε καθεστώς σκληρού lockdown εντάσσονται η ΠΕ Κεφαλληνίας, ο δήμος Θάσου, αλλά και όλη η ΠΕ Ηλείας, πλην της Ανδρίτσαινας, ο δήμος Αγιάς της ΠΕ Λάρισας, ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης, και οι δήμοι Κορίνθου και Νεμέας. Επίσης ο δήμος Άργους – Μυκηνών και ο δήμος Ζίτσας, της ΠΕ Ιωαννίνων.

Παραμένουν στο ίδιο αυξημένο επίπεδο Εύβοια (πλην της Σκύρου), Αχαϊα, Μύκονος και Αττική, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Βγαίνει από το κόκκινο η Σπάρτη

Δεν παρατείνονται τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στους εξής δήμους:

  • Θήρας
  • Αγίου Νικολάου Λασιθίου
  • Ζακύνθου
  • Εορδαίας Κοζάνης
  • Σπάρτης Λακωνίας

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis