home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Ναύπλιο: Γιατί διαμαρτύρονται οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου

Με ψήφισμα διαμαρτυρίας, οι μαθητές του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Ναυπλίου ζητούν τη συνέχιση της τηλεκπαίδευσης, εξηγώντας τους λόγους για το αίτημά τους.

Όπως αναφέρουν οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου:

«Οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Ναυπλίου μετά από διαλογική συζήτηση που είχε αποφάσισαν να σας μεταβιβάσουν την ακόλουθη διαμαρτυρία-ψήφισμα:

Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις των υπευθύνων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων από την 1η Φεβρουαρίου, έντονη ανησυχία και προβληματισμός προκλήθηκε στους μαθητές του σχολείου μας.

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε αυτές τις ανησυχίες ελπίζοντας ότι θα τις λάβετε σοβαρά υπόψιν σας και θα πράξετε τα δέοντα.

Στην παρούσα φάση με τον κίνδυνο του ιού, που βασανίζει και προβληματίζει όλη την χώρα, καλούμαστε να επιστρέψουμε στις σχολικές αίθουσες με προβληματισμό, ανησυχίες και μη λαμβάνοντας υπόψιν τους οι αρμόδιοι τις ιδιαιτερότητες των μαθητών των Εσπερινών Λυκείων που οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) ανήκουν στη μέση ηλικία.

Αναλυτικά:

  1. Οι περισσότεροι μαθητές που φοιτούν στο Εσπερινό ΓΕΛ Ναυπλίου έχουν ηλικία άνω των 40 ετών ενώ πολλοί από αυτούς έχουν υποκείμενα νοσήματα και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
  2. Οι περισσότεροι από τους μαθητές κατά τις πρωινές ώρες εργάζονται στις επιχειρήσεις τους, σε δημόσιες ή ιδιωτικές υπηρεσίες, όπου υπάρχει συνωστισμός και συγχρωτισμός με άλλες πληθυσμιακές ομάδες όπως όλοι καταλαβαίνετε ο κίνδυνος διασποράς είναι μεγάλος.
  3. Το σχολείο μας λειτουργεί σε 2 βάρδιες πρωινή και βραδινή. Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι όπως είναι φυσικό χρησιμοποιούνται από τους μαθητές του πρωινού σχολείου. Είναι δύσκολο έως αδύνατο κάθε μέρα να γίνεται απολύμανση του χώρου από την μία βάρδια στην άλλη, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού.
  4. Οι περισσότεροι από τους μαθητές του σχολείου μας έχουν στο σπίτι ή προσέχουν
    ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος μετάδοσης του ιού σε
    αυτούς.
  5. Πολλοί μαθητές και καθηγητές μετακινούνται από πολλές περιοχές του νομού μας με αποτέλεσμα ο κίνδυνος διασποράς να είναι μεγάλος.
  6. Μας έκανε μεγάλη εντύπωση ότι τα Ι.Ε.Κ και τα Σ.Δ.Ε συνεχίζουν την τηλεκπαίδευση. Προς τι αυτός ο διαχωρισμός και η διαφοροποίηση καθώς στα παραπάνω (Ι.Ε.Κ και Σ.Δ.Ε) λαμβάνονται υπόψιν -και καλώς- όλα τα προαναφερόμενα.

Με δεδομένες τις παραπάνω διαπιστώσεις και ανησυχίες μας προτείνουμε τη συνέχιση της τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές του Λυκείου μας- η οποία σημειωτέων διεξαγόταν κανονικά και εποικοδομητικά και με τη συμμετοχή της μεγάλης πλειοψηφίας των μαθητών.

Πάντα με ευθύνη την προστασία της υγείας της δικής μας, των καθηγητών μας, των οικογενειών μας, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να λάβουν τις αποφάσεις και την ευθύνη που θα διασφαλίσουν τη υγεία μαθητών-καθηγητών-οικογενειών και όλης της κοινωνίας του Ναυπλίου και των γύρω περιοχών».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button