home design 800x400
home design 1170Χ320

Κορωνοϊός: Διπλή μάσκα, ίσον διπλή προστασία

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Κορωνοϊός: Διπλή μάσκα, ίσον διπλή προστασία
Ένα παιδί φοράει μάσκα κατά του κορωνοϊού

Διπλή μάσκα, ίσον διπλή προστασία λένε τώρα οι επιστήμονες αναφορικά με την προφύλαξη του πληθυσμού από τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, το CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) εξέδωσε πριν λίγες μέρες τα αποτελέσματα πειραματικής μελέτης που έδειξε ότι για να έχουν ικανή προστασία 2 άτομα, οι οποίοι έρχονται σε στενή επαφή πρέπει απαραίτητα και οι 2 να φοράνε μάσκα.

Όταν και οι 2 φοράνε από μία μάσκα, η προστασία ανέρχεται στο 82,3% ενώ η χρήση διπλής μάσκας και από τους 2 αυξάνει την προστασία στο 96%.

Ένα παιδί φοράει μάσκα κατά του κορωνοϊού

Όταν, βέβαια, μιλάμε στη χρήση διπλής μάσκας, πρέπει η υφασμάτινη μάσκα να φοριέται πάνω από την χειρουργικά εξήγησε η κ. Παπευαγγέλου, καθηγήτρια παιδιατρικής. «Μιλάμε πάντα για καλής ποιότητας μάσκα με 3 στρώσεις υφάσματος» συμπλήρωσε.

Πώς θα επιτύχετε το μάξιμουμ της προστασίας

Οι οδηγίες προς το παρόν δεν έχουν αλλάξει στη χώρα μας αλλά ομάδα της επιτροπής έχει αναλάβει να μελετήσει και να εισηγηθεί σχετικά μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι η μάσκα προστατεύει αν πληρούνται όλες οι παρακάτω προϋποθέσεις:

  • κατάλληλο μέγεθος
  • φτιαγμένη από ύφασμα καλής ποιότητας και με 3 στρώσεις
  • γίνεται σωστή χρήση σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ
  • να μην υπάρχουν κενά στο πλάι
  • η μάσκα να καλύπτει τη μύτη.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι  δεν προστατεύουν ικανοποιητικά οι μάσκες εμπορίου με μονή στρώση υφάσματος ενώ τόνισε ότι οι υφασμάτινες μάσκες πρέπει να πλένονται συχνά και να σιδερώνονται

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis