home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καχριμάνης προς Διολίτση: Τα λεπτά «δημοσιότητας» δεν έχουν σημασία για τους δημότες

ΔΕΥΑΝ Καχριμάνης

Η κόντρα ανάμεσα στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΡ-Μ και στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ συνεχίζεται, με τον Γιώργο Καχριμάνη να μην αφήνει αναπάντητη την τελευταία ανακοίνωση του Πέτρου Διολίτση, με την οποία τον καλούσε για ακόμα μία φορά να αποπληρώσει το χρέος του 1.091.201 ευρώ, για το οποίο η ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών έχει εκδώσει διαταγή πληρωμής με αποδέκτη τη ΔΕΥΑ Ναυπλίου.  

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Γιώργος Καχριμάνης, είχε προτρέψει τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΡ-Μ Πέτρο Διολίτση να αφήσει τις απειλές και να ξεκινήσει από την Προγραμματική Σύμβαση και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού στη Νέα Κίο. Ήδη με προηγούμενη δήλωσή του είχε εκφράσει την απορία του για την απροειδοποίητη -όπως τη χαρακτήρισε- ενέργεια της ΔΕΥΑΑΡ-Μ. Λίγες ώρες αργότερα έλαβε σκληρή απάντηση από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΡ-Μ Πέτρο Διολίτση, ο οποίος με την τελευταία ανακοίνωσή του διέψευσε τα όσα είχε εκθέσει ο κ. Καχριμάνης για το δυσθεώρητο χρέος, που έχει αποτελέσει και την πέτρα του σκανδάλου.

Την ίδια στιγμή οι δήμαρχοι Άργους και Ναυπλίου, Δημήτρης Καμπόσος και Δημήτρης Κωστούρος, δεν έχουν κατορθώσει να συννενοηθούν μεταξύ τους και να δώσουν μία κοινά αποδεκτή λύση στο φλέγον αυτό θέμα, με αποτέλεσμα να σέρνεται η υπόθεση στα δικαστήρια και να μένεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στους προέδρους των δύο Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Η απάντηση Καχριμάνη

Όπως σημειώνει στη νέα ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ:

«Κύριε πρόεδρε της ΔΕΥΑΑΡΜ
Σταματήστε να εκτίθεστε .

Δεν θα ανταποδώσω τους χαρακτηρισμούς σας γιατί δεν μου το επιτρέπει το Ναύπλιο η Πρώτη Πρωτεύουσα του ελεύθερου Ελληνικού κράτους, και Πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας την οποία εκπροσωπώ καθώς επίσης διότι θεωρώ ότι σύρεστε σε αυτή την αντιπαράθεση.

Η προσωπική μας «αντιπαλότητα» και τα λεπτά «δημοσιότητας» μέσα από αυτή την αντιπαράθεση δεν έχει καμία σημασία για τους δημότες μας που εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να λαμβάνουν κακή υπηρεσία από τον αποκλειστικό διαχειριστή της μονάδας.

Τα προβλήματα είναι σοβαρά και χρειάζονται σοβαρή διαχείριση.

Δεν μπορώ όμως να μην απαντήσω στα άκρως παραπλανητικά τα οποία αναφέρετε και προσπαθείτε να αναδείξετε:

Η σύναψη της προγραμματικής (διάρκειας 197 ημερών από 12/5/2020 έως 31/12/2020) που εσείς επικαλείστε και δημοσιοποιείτε ήταν προϋπόθεση για την χρηματοδότηση έργων στην Ε.Ε.Λ. Ν ΚΙΟΥ και ταυτόχρονα η τρανή και αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι μέχρι τότε δεν υπήρχε καμία προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στις δύο ΔΕΥΑ η οποία να διέπει την λειτουργία των εγκαταστάσεων και να νομιμοποιεί τις δαπάνες , παρά τις συνεχείς οχλήσεις όλων των διοικήσεων μας.

1) Στην προγραμματική που δημοσιοποιήσατε ξεχάσατε να μιλήσετε για το Άρθρο 4 ΔΙΑΡΚΕΙΑ :Από 12/5/2020 έως 31/12/2020 (Άρα σήμερα που συζητάμε δεν έχουμε προγραμματική. ) Ο τίτλος αυτής της ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ δείχνει και τους λόγους για τους οποίους έγινε:

α) ένταξης μας στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

β) λειτουργία και συντήρηση από τον ανάδοχο.

γ) προγραμματική με την περιφέρεια για τον υποθαλάσσιο αγωγό

Γι αυτή την προγραμματική λοιπόν και τους λόγους για τους οποίους έγινε έχουμε εκπληρώσει απολύτως τις υποχρεώσεις μας.

2) Δεν έχετε ΠΟΤΕ ενοχλήσει την ΔΕΥΑΝ με σκοπό την ανανέωση της προγραμματικής . Και φυσικά δεν χρειάζεται να υπάρχει εγκεκριμένος π/υ για να ξεκινήσουμε την διαβούλευση όπως υπαινίσσεστε.

3) Στο Άρθρο 2 (ξεχάσατε πάλι) αναφέρεται ρητά η υποχρέωση σας να τοποθετήσετε παροχόμετρο στην είσοδο της ΕΕΛ για την μέτρηση της ποσότητας των λυμάτων του Δήμου σας. Με αυτή την παράλειψή σας έχετε καταστήσει την οικονομική σας απαίτηση για τις δαπάνες του βιολογικού τελείως ανυπόστατη και αυθαίρετη

4) Στο Άρθρο 5 αναφέρεται η σύσταση επιτροπής παρακολούθησης και ελέγχου της λειτουργίας και δαπανών της εγκατάστασης . Με δεδομένο ότι δεν συγκροτήθηκε ποτέ αυτή η επιτροπή καθιστά προς εξέταση τα παραστατικά που μας στέλνετε.

Οι συνεχείς ανακοινώσεις – αντιπαραθέσεις είναι σίγουρα κουραστικές για τους πολίτες οι οποίοι όμως μπορούν εύκολα να καταλήξουν σε ένα και μόνο συμπέρασμα.

Η αποκλειστική διαχείριση της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης αποχέτευσης Άργους τόσα χρόνια στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων Νέας Κιου δεν είναι μόνο ανεύθυνη και επικίνδυνη για τις εγκαταστάσεις αλλά έχει γίνει επικίνδυνη και για την υγεία των πολιτών.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης Ναυπλίου είναι έτοιμοι να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με συγκεκριμένες προτάσεις έτσι ώστε να πάρει ένα τέλος αυτή η ανεπαρκής αποκλειστική διαχείριση των εγκαταστάσεων από την δημοτική επιχείρηση Άργους – Μυκηνών».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis