home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Η κακοκαιρία «Μήδεια» θα κρατήσει όλα τα παιδιά στα σπίτια τους

Κλειστά Σχολεία Αχλαδόκαμπος Σκοτεινή

Με αποφάσεις που έλαβαν σήμερα οι δήμαρχοι της Αργολίδας, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια», τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του νομού όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε Δήμο Άργους – Μυκηνών, Δήμο Ναυπλιέων, Δήμο Επιδαύρου και Δήμο Ερμιονίδας.

Κλειστοί θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη, στους τρεις Δήμους (Άργους-Μυκηνών, Ναυπλιέων, Επιδαύρου) λόγω της κακοκαιρίας και οι παιδικοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ο Δήμος Ερμιονίδας ανακοίνωσε ότι θα μείνει κλειστός τη Δευτέρα ο βρεφονηπιακός δημοτικός σταθμός Ερμιόνης, λόγω πένθους.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης με ενημέρωση που θα λάβουν οι γονείς και οι μαθητές από τις σχολικές μονάδες σε συνεργασία με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα διδασκαλίας θα είναι ανάλογο με αυτό του περασμένου Νοεμβρίου.

Ο Δήμος Επιδαύρου

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και των προβλέψεων της Ε.Μ.Υ. τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμο, θα παραμείνουν κλειστά για τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, καθώς δεν μπορούν να τηρηθούν επαρκώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον ιό covid 19. Επίσης οι χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες, ίσως δημιουργήσουν προβλήματα ασφαλείας στους μετακινούμενους μαθητές.

Τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση σύμφωνα με την ενημέρωση που θα λάβουν οι γονείς και οι μαθητές από τις σχολικές μονάδες σε συνεργασία με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Ο Δήμος Ερμιονίδας

Κλειστές θα παραμείνουν για τις επόμενες δύο ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ερμιονίδας, πλην εκείνων της ειδικής αγωγής, λόγω των άσχημων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν βάσει των δελτίων της ΕΜΥ.

Επίσης, κλειστός θα παραμείνει αύριο ο βρεφονηπιακός δημοτικός σταθμός Ερμιόνης, συμβολικά λόγω πένθους.

Διευκρινίζεται ότι, με αυτές τις καιρικές συνθήκες τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τον τρόπο που οι υγειονομικοί κανόνες για την Πανδημία επιβάλλουν, δηλαδή τον αερισμό των αιθουσών, τις αποστάσεις κλπ.

Ως εκ τούτου τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Ναύπλιο και Άργος

Νωρίτερα είχαν γίνει ανακοινώσεις για κλείσιμο των σχολείων τη Δευτέρα και την Τρίτη και στους Δήμους Άργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων.

Το ίδιο ισχύει και για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς στην Αργοναυπλία.

Η επέλαση της «Μήδειας»

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ναυπλιέων, εμ τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σταύρο Γαβρήλο, να σημειώνει τα εξής:

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. στην Ανατολική Πελοπόννησο αύριο 15/02/2021 θα επικρατήσουν νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ανεμοι: Συγκεκριμένα η Πολιτική Προστασία Δήμου Ναυπλιέων Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8, στα ανατολικά και τα νότια 9 και τοπικά στα θαλάσσια έως 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 06 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 4 με 6 χαμηλότερη.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ναυπλιέων συνιστά ιδιαίτερη προσοχή τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής το διάστημα 00:00-01:00πμ και μέχρι τις μεσημεριανές ώρες τις Δευτέρας για έντονη χιονόπτωση στα ορεινά του Δήμου μας όσο και στα πεδινά.

Συνιστούμε στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή στα ορεινά από Αμαριανό έως Αραχναίο και Καρναζέικα έως Σταυροπόδι.

Σε κάθε περίπτωση, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ναυπλιέων είναι σε επιφυλακή, προετοιμασμένη να επέμβει όπου χρειαστεί.

Οι πολίτες μπορούν κατά τη διάρκεια όλου του 24ώρου να καλούν το 697-0998812 για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη προκύψει».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis