home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άγιος Βαλεντίνος: Λίγα λουλούδια, αν θέλεις…

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Άγιος Βαλεντίνος: Λίγα λουλούδια, αν θέλεις…
Ανθοδέσμη κόκκινων τριαντάφυλλων

Λίγα λουλούδια, αν θέλεις στείλε μου, έλεγε το παλιό τραγουδάκι της ρομαντικής Αθήνας, αναφερόμενο στην αγνή φιλική αγάπη. Σήμερα, 14 Φεβρουαρίου 2021, του Αγίου Βαλεντίνου, σε μια άλλη εποχή, πολύ διαφορετική λόγω της πανδημίας, αν κάποιος θέλει να στείλει λουλούδια στο ταίρι του πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός!

Αρχικά, πρέπει να ξέρουμε ότι τα ανθοπωλεία θα λειτουργήσουν κανονικά ενώ το προτεινόμενο ωράριο τους είναι το 09:00 – 17:00.

Ανθοδέσμη κόκκινων τριαντάφυλλων

Όποιος ή όποια επιθυμεί να αγοράσει λουλούδια, θα μπορεί να το κάνει μόνο και εφόσον έχει κλείσει ραντεβού με το ανθοπωλείο και θα μπορεί να τα παραλάβει είτε με τη μέθοδο του click away, είτε με εκείνη του click in shop. Βασικότατη προϋπόθεση είναι ο καταναλωτής να έχει στείλει τον κωδικό «2» με sms στο 13033.

Παρά την πανδημία, το lockdown, τα αυστηρά μέτρα και την κακοκαιρία «Μήδεια» ο έρωτας δεν πτοείται και σύμφωνα με πληροφορίες οι παραγγελίες ξεκίνησαν ήδη από χθες με τα ανθοπωλεία να ελπίζουν ότι θα πάρουν σημαντική ανάσα στα έσοδά τους, χάρτη στον φτερωτό θεό.

Γιατί στέλνουν λουλούδια οι ερωτευμένοι

Η ιστορία για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου τοποθετείται κάπου τον 3ο αιώνα στη Ρώμη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο αυτοκράτορας Κλαύδιος ο Β’ αποφάσισε ότι οι ανύπανδροι άνδρες γίνονταν καλύτεροι στρατιώτες και κάπως έτσι απαγόρευσε δια νόμου τον γάμο των νεαρών ανδρών. Ένας νεαρός ιερέας όμως, ονομαζόμενος Βαλεντίνος, εξοργίστηκε πραγματικά με αυτή την αδικία και αψήφησε τον Κλαύδιο συνεχίζοντας να τελεί γάμους για λογαριασμό νεαρών ανδρών μυστικά. Ο Κλαύδιος κάποτε ανακάλυψε την παράνομη δράση του Βαλεντίνου και τον καταδίκασε σε θάνατο…

Love and red roses

Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του ο Βαλεντίνος ερωτεύθηκε την κόρη του ανθρώπου που τον φύλαγε και η οποία τον επισκεπτόταν στη φυλακή. Πριν τον θανατώσουν, ο Βαλεντίνος έγραψε ένα γράμμα στην αγαπημένη του υπογράφοντάς το «Ο Βαλεντίνος σου» -έκφραση που χρησιμοποιούμε ακόμη και σήμερα-. Ο Βαλεντίνος εκτελέστηκε στις 14 Φεβρουαρίου το 270 μ.Χ.. Το 496 μ.Χ. ο Πάπας Γελάσιος όρισε ως ημέρα τιμής του Αγίου Βαλεντίνου την 14η Φεβρουαρίου ο οποίος εκείνη την εποχή είχε αναγνωριστεί και ως Άγιος. Για χιλιάδες χρόνια από τότε ο κόσμος γιορτάζει τη γιορτή της αγάπης με έμφαση στον έρωτα. Για ποιον λόγο συνηθίζεται να προσφέρουμε λουλούδια στην γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου; Γιατί τα λουλούδια συμβολίζουν τη γονιμότητα, την αγάπη, τον γάμο και τον ρομαντισμό. Μάλιστα, για πολλά πολλά χρόνια, στις 14 Φεβρουαρίου γίνονταν διάφορα φεστιβάλ λουλουδιών προς τιμήν της αγάπης.

Η ιστορία της προσφοράς λουλουδιών στα αγαπημένα μας πρόσωπα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προκύπτει από το παλιομοδίτικο έθιμο της αποστολής λουλουδιών σε μορφή ανθοδέσμης για να περάσουμε μηνύματα που δεν θέλουμε να εκφράσουμε με λέξεις. Η συνήθεια αυτή ξεκίνησε κάπου μέσα στον 18ο αιώνα από τον Κάρολο Β της Σουηδίας. Κάθε λουλούδι είχε μια ιδιαίτερη σημασία, που συνδέεται με αυτό καθιστώντας δυνατή μια ολόκληρη συζήτηση με τη χρήση λουλουδιών. Σήμερα, έχουμε μείνει στο να στέλνουμε λουλούδια σε ειδικές περιπτώσεις αγάπης και θαυμασμού.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis