home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Μαθητές από το Άργος στην Οικονομική Ολυμπιάδα

Θετική ήταν η ανταπόκριση 8 μαθητών (Aλειφερόπουλου Σ., Γουργιώτη Γ., Καραμάνου Λ., Κοκκάλα Π., Κοσμά Τ., Μήλια Χ., Νικολοπούλου Ν., Σπύρου Ζ.) της Γ΄ τάξης του 1ου Λυκείου Άργους που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οικονομικών Γνώσεων, που διεξήχθη στην πρώτη φάση του, διαδικτυακά σε επίπεδο σχολικής μονάδας.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται από το ΚΕΦίΜ – Μάρκος Δραγούμης με την έγκριση του ΥΠΑΙΘ σε συνεργασία με το Τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), υπεύθυνο φορέα του διεθνούς σκέλους του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός έχει την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ στην Επιστημονική Επιτροπή της Οικονομικής Ολυμπιάδας μετέχουν διαπρεπείς οικονομολόγοι από τον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό κόσμο.

ΚΕΦΙΜ

 

Αυτή η πρωτοβουλία φιλοδοξεί να συμβάλλει στην προώθηση του οικονομικού αλφαβητισμού στους νέους και τις νέες στη χώρα μας, προϋπόθεση απαραίτητη για την καλύτερη προετοιμασία τους στη διαχείριση προσωπικών οικονομικών ζητημάτων, την κατανόηση της λειτουργίας της παγκόσμιας οικονομίας, τη θωράκιση απέναντι στον λαϊκισμό, και την προετοιμασία τους για αποτελεσματική και ενημερωμένη συνεισφορά στις δημόσιες υποθέσεις

Εξαιρετική η συμβολή του Οικονομολόγου Καθηγητή του σχολείου Χρήστου Τερζόπουλου, που κινητοποίησε τους μαθητές μας να συμμετάσχουν στον εν λόγω Διαγωνισμό και τους ενίσχυσε σε αυτήν την προσπάθεια  τους.

Η διευθύντρια του σχολείου Λένα Παπαθανασίου και η εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου Λυκείου Άργους τους εύχεται από καρδιάς Καλή Επιτυχία.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΟΥ ΚΑΙ ΕΦΕ! ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ !
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗ ΕΣΤΩ ΗΛΙΚΙΑ;;ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΟΘ ΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ;;;;

Διαβάστε ακόμα

Back to top button