home design 1100x183 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Καταγγελία: Πήραν σκύλο από το Ναύπλιο, είπαν ότι τον άφησαν στα Ίρια και βρέθηκε στους Μύλους

Στην περιπέτεια δύο γέρικων σκυλιών που ζούσαν ως αδέσποτα στο Ναύπλιο αναφέρεται ο γνωστός φιλόζωος και πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι» Στέλιος Κυριακού, ο οποίος καταγγέλει πως από τη στιγμή που τα παρέλαβε ο Δήμος Ναυπλιέων χάθηκαν τα ίχνη τους.

Σε ερώτηση που αναφέρεται πως έγινε από την εθελόντρια που τα φρόντιζε στον αρμόδιο για τα αδέσποτα αντιδήμαρχο Παναγιώτη Λέντζο, η απάντηση ήταν πως κρίθηκαν επιθετικά και τα επανένταξαν στα Ίρια. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα καταγγέλονται, το ένα από αυτά βρέθηκε σε άλλο Δήμο και συγκεκριμένα στους Μύλους του Δήμου Άργους – Μυκηνών, 30 χιλιόμετρα από εκεί που είπαν πως το άφησαν. Η τύχη του δεύτερου σκύλου είναι άγνωστη, καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Όπως σημειώνει ο Στέλιος Κυριακού:

«Τα δυο σκυλιά που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι πάνω από οχτώ χρονών και τα τελευταία 5-6 χρόνια ζουν ως αδέσποτα στο Ναύπλιο και τα ταΐζουμε και τα προσέχουμε όλοι οι εθελοντές. Ο ένας εξ’ αυτών, ο μαύρος, τον τελευταίο καιρό βασανιζόταν από ωτίτιδα με αποτέλεσμα να πονάει και να μην θέλει πολλά πολλά με τους ανθρώπους. Αυτό δε σημαίνει ότι δάγκωσε ή επιτέθηκε σε κάποιον. Έτσι λοιπόν, οι περίοικοι της γειτονιάς που σύχναζαν οι δυο τετράποδοι φίλοι, κάλεσαν τον δήμο ώστε να περιθάλψει το ζώο. Σε λίγες μέρες οι αρμόδιοι του δήμου περισυνέλεξαν το ζώο μαζί με τον φίλο του και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη τους. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε εθελόντρια που φιλοξενούσε κατά καιρούς τα δυο φιλαράκια στην πυλωτή της, ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για την διαχείριση των αδέσποτων του δήμου Ναυπλιέων, απάντησε ότι έκριναν πως είναι επιθετικά και τα επανένταξαν στα Ίρια Ναυπλίου 15 με 20 χιλιόμετρα μακριά από το Ναύπλιο. Η εθελόντρια δεν μπορούσε να πιστέψει ότι επανένταξαν (εγκατέλειψαν) δυο γέρικα σκυλιά σε ένα άγνωστο προς αυτά μέρος χωρίς φαγητό και νερό και μετέβη στο χωριό Ίρια για να τα βρει. Άδικος κόπος όμως. Ήρθε το βράδυ και από την μια η απελπισία για την τύχη των άτυχων ζώων και από την άλλη το τσουχτερό κρύο, η εθελόντρια έπεσε λιπόθυμη. Αφού την συνέφεραν οι υπόλοιποι εθελοντές που ήταν μαζί της, με κάλεσαν για να μου ζητήσουν βοήθεια.

Εχθές, μια εβδομάδα μετά την εξαφάνιση και αφού έχω σηκώσει την Αργολίδα στον αέρα για να βρω τους δυο φίλους, με κάλεσαν από τους Μύλους του δήμου Άργους για να μου πουν ότι βρέθηκε ο ένας σε άθλια κατάσταση (περισσότερα από 30 χιλιόμετρα από εκεί που υπέδειξε ο αντιδήμαρχος ότι τον επανένταξαν). Τρέχουν υγρά και αίμα από τα αυτιά του ενώ περπατάει με μεγάλη δυσκολία. Τον αγκαλιάζουμε και γρυλίζει από τους πόνους. Ο άλλος άφαντος. Που να είναι ο γεροντάκος μας; Που τον πετάξατε;

Σκυλιά από το Ναύπλιο στα Ίρια και από κει στους Μύλους

 

Δεν θα επεκταθώ σε σχολιασμούς γιατί άνθρωπος είμαι και δεν ξέρω αν μπορώ να συγκρατηθώ και να μην βρίσω όπως τους πρέπει. Έχω την ανάγκη όμως να θέσω μερικά ερωτήματα στους ιθύνοντες για αυτή την απάνθρωπη και απολίτιστη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα:

α.) Που έχετε επανεντάξει τον δεύτερο σκύλο που περισυλλέξατε;

β.) Το ζώο που περισυλλέξατε και βρέθηκε στους Μύλους πέρασε από το συνεργαζόμενο με τον δήμο κτηνιατρείο; Αν ναι, πoια θεραπεία του κάνατε; Ρωτάω για να μην ακολουθήσουμε αυτή τη θεραπεία σε άλλα σκυλιά στο μέλλον γιατί το ζώο βρέθηκε σε χειρότερη κατάσταση από ότι το πήρατε.

γ.) Ποιος χαρακτήρισε το ζώο επιθετικό; Υπάρχει γνωμάτευση του συνεργαζόμενου με τον δήμο εκπαιδευτή που να χαρακτηρίζει το ζώο επιθετικό; Αν υπάρχει τέτοια γνωμάτευση, γιατί το επανεντάξατε στα Ίρια (όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος στην εθελόντρια); Οι κάτοικοι των Ιρίων είναι δεύτερης κατηγορίας άνθρωποι κατά την γνώμη σας; Δηλαδή αν δαγκωθεί ένας Ναυπλιώτης είναι έγκλημα ενώ αν δαγκωθεί ένας Ιριώτης δεν έγινε και τίποτα;

δ.) Υπάρχει απόφαση πενταμελούς επιτροπής για την επανένταξη του γέρικου και άρρωστου ζώου; Θα ήθελα πολύ αν υπάρχει απόφαση να την δημοσιεύσετε ώστε να μάθουν επιτέλους οι δημότες ότι δεν είστε αυτοί που δείχνουν οι φωτογραφίες να χαμογελάτε δίπλα στα κουταβάκια που βρήκαν οικογένεια.

ε.) Υπάρχει έστω και ένας από εσάς που πιστεύει ότι ένα γέρικο σκυλί θα μπορούσε να περπατήσει 30 χιλιόμετρα ώστε να βρεθεί εκεί που βρέθηκε; Αν ναι, γιατί δεν σταμάτησε στη μέση της διαδρομής όπου βρισκόταν η γειτονιά που μεγάλωσε;

στ.) Το να επιβαρύνετε άλλους δήμους με τα αδέσποτα του δικού μας δήμου πιστεύετε ότι είναι ορθός τρόπος διαχείρισης αδέσποτων;

ζ.) Επιτέλους μπορείτε να μας ενημερώσετε ποιο είναι το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων του δήμου μας; Χρησιμοποιείτε χρήματα των δημοτών για την υλοποίηση του προγράμματος και θα πρέπει να γνωρίζουμε πόσο τίμια λειτουργείτε για λογαριασμό μας. Πιστεύετε ότι αν ήξεραν οι δημότες πόσα ζώα έχουν περισυλλεγεί από το κέντρο της πόλης και των χωριών και έχουν βρεθεί στα βουνά και στα ρέματα θα σας εμπιστεύονταν εκ νέου την διαχείριση των αδέσποτων; Αν ήξεραν πόσα ζώα κυκλοφορούν με ανοικτές τομές μετά την στείρωση και πόσα έχουν θανατωθεί , πιστεύετε ότι θα σας έλεγαν καλημέρα οι δημότες στο δρόμο ή θα σας χτυπούσαν αλύπητα σε κοινή θέα;

Μάθετε λοιπόν κάτι που λόγω καταγωγής δεν το γνωρίζετε: Οι Αναπλιώτες είμαστε άνθρωποι με κουλτούρα παιδεία και ευγενικά αισθήματα απέναντι σε ανθρώπους και ζώα. Το έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν όταν εφημερίδες και σάιτ του εξωτερικού μας έδιναν συγχαρητήρια για τον τρόπο που διαχειριζόμασταν τα αδέσποτα και άλλοι δήμοι σε αυτή την χώρα μας επισκέπτονταν για να τους πούμε τον τρόπο που τα καταφέρναμε. Αντίθετα φυσικά με την σήμερον που ύβρης και κατάρες έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο για την δράση σας απέναντι στα ζώα και τους εθελοντές.

Συγχωρείστε τον εκνευρισμό μου αλλά πιστεύω πως αυτή η συμπεριφορά απέναντι στα ζώα δεν αντιπροσωπεύει κανέναν συνδημότη μου, πόσο περισσότερο εμένα που έχω διαθέσει όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία αλλά και τα εισοδήματά μου στα αδέσποτα αυτού του δήμου.

Τέλος ελπίζω κάποιος από όλους σας να έχει την ευθύνη των πράξεων σας και να απαντήσει στα ερωτήματά μου».

Δείτε σχετικό βίντεο με ένα εκ των δύο σκυλιών:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε ακόμα

Back to top button