home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΟικονομίαΑρχείο

Άργος: Βρέθηκε ληγμένο προϊόν σε σούπερ μάρκετ και έπεσαν βροχή τα πρόστιμα

Άλλα τρία πρόστιμα συνολικά 8.000 ευρώ επιβλήθηκαν από την αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε τρία διαφορετικά σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Άργους.

Σε δύο σούπερ μάρκετ τα πρόστιμα ήταν από 3.000 ευρώ για το καθένα από αυτά ενώ στο τρίτο ήταν 2.000 ευρώ. Μάλιστα στο ένα από αυτά βρέθηκε ληγμένο προϊόν προς πώληση, χωρίς να διαχωρίζεται από τα υπόλοιπα και χωρίς να φέρει σχετική ένδειξη.

Τα τρία αυτά πρόστιμα προστέθηκαν σε ένα ακόμα που προέκυψε από ελέγχους στην ίδια περιοχή.

Συγκεκριμένα επιβλήθηκαν:

  • Στις 18 Ιανουαρίου επιβλήθηκε σε σούπερ μάρκετ πρόστιμο 3.000 ευρώ. Τα 1.000 ευρώ αφορούσαν τη μη τήρηση πινακίδας με τις απαιτούμενες ενδείξεις σε ένα προϊόν. Σε ράφι βρέθηκε και φρουτοπουρές με «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από το τέλος του 2020». Ωστόσο, δεν είχε αναρτηθεί πινακίδα «Τρόφιμα περασμένης διατηρησιμότητας» (πρόστιμο 1.000 ευρώ) και δεν είχε διακριτό διαχωρισμό από τα υπόλοιπα όμοια τρόφιμα (πρόστιμο 1.000 ευρώ).
  • Η δεύτερη περίπτωση αφορά πρόστιμο 3.000 ευρώ έπειτα από έλεγχο που έγινε στις 5 Ιανουαρίου. Διαπιστώθηκε η μη τήρηση πινακίδας με τις απαιτούμενες ενδείξεις σε τρεις κωδικούς προϊόντων.
  • Έπειτα από έλεγχο που έγινε στις 29 Δεκεμβρίου διαπιστώθηκε η μη τήρηση πινακίδας με τις απαιτούμενες ενδείξεις σε δύο κωδικούς προϊόντων. Για κάθε προϊόν, το πρόστιμο ήταν 1.000 ευρώ.

Οι έλεγχοι έγιναν από υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button