home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αχαΐα: Συζητούν την ίδρυση σχολή Γάλακτος στα Καλάβρυτα και Σταφίδας στο Αίγιο

Τρεις γίδες

Την ίδρυση Επαγγελματικής Σχολής Γάλακτος στο Δήμο Καλαβρύτων και Επαγγελματικής Σχολής Σταφίδας στο Αίγιο, σκέφτεται ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ» . 

Ο πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού που δέχθηκαν την επίσκεψη του βουλευτή Αχαΐας Ιάσονα Φωτήλα συζήτησαν για δράσεις που έχουν ως σκοπό τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της χώρας και ιδίως της Αχαΐας.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε εκτενής αναφορά στις υφιστάμενες έξι Επαγγελματικές σχολές του Οργανισμού και οι επικεφαλής του «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ» προέτρεψαν αρχικά στη διεξαγωγή εξειδικευμένων προγραμμάτων στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, της Περιφέρειας, των Δήμων και των αρμόδιων συνεταιρισμών και σε ένα δεύτερο χρόνο την ίδρυση των σχετικών σχολών.

Και για το μέλι!

Παράλληλα ο βουλευτής Ιάσονας Φωτήλας έκανε ιδιαίτερη μνεία στο θέμα του Κανονισμού που αναμένεται από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αναφορικά με το ελληνικό σήμα στο μέλι. Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαιτέρως και την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΜΣΕ). Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι σε 10 -15 ημέρες θα εκδοθεί ο σχετικός Κανονισμός, ο οποίος θα περιλαμβάνει και μεταβατικές διατάξεις.
 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis