home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Πάτρα: “Γιατί στοχοποιείται μόνο το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας;”

Για την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοιού και μάλιστα της βρετανικής μετάλλαξης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων του Αγίου Ανδρέα δεν ευθύνεται το μη εμβολιασμένο προσωπικό αλλά η κατάσταση που επικρατούσε και επικρατεί στο νοσοκομείο. 

Θυμίζουμε ότι η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, είχε επιρρίψει ευθύνες στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό το οποίο σύμφωνα με όσα αποκάλυψε δεν είχε εμβολιαστεί. 

Ωστόσο, ο πρόεδρος των εργαζομένων παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εικόνα σημειώνοντας ότι η διασπορά δεν έχει να κάνει με τον εμβολιασμό, αλλά με την κατάσταση που επικρατούσε και συνεχίζει να επικρατεί στο νοσοκομείο, με την ανεξέλεγκτη λειτουργία του και τις αναποτελεσματικές τους πρακτικές της διοίκησης.

Ο πρόεδρος δεν παραλείπει να σημειώσει ότι οι αρμόδιοι πιάστηκαν στον ύπνο με την εμφάνιση του μεταλλαγμένου ιού και στην προσπάθειά τους να καλύψουν τις ευθύνες τους, αποδίδουν ανευθυνότητα στο προσωπικό του Νοσοκομείου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

” Όπως σε όλα σχεδόν τα Νοσοκομεία της χώρας μας, έτσι και στο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, τα ποσοστά συμμετοχής στον εμβολιασμό δεν ξεπερνούν το 50% του δυναμικού τους, και αυτό έχει να κάνει κυρίως με τις σχετικές κυβερνητικές αλλά και Διοικητικές διαδικασίες που εφαρμόστηκαν, τις πρακτικές τους που σαφώς αποθάρρυναν τους εργαζόμενους από την διαδικασία του εμβολιασμού.

Γιατί όμως στοχοποιείται μόνον ο Αγ. Ανδρέας. Οι λόγοι είναι προφανείς γιατί εδώ είχαμε μεγάλη διασπορά και έναν θάνατο και όχι μόνον. Μια διασπορά για την οποία σαφώς και δεν έχει να κάνει με τους λόγους που επικαλούνται η κα Θεοδωρίδου και ο κος Καρβέλης.

Δεν έχει να κάνει με το μη εμβολιασμένο δυναμικό μας, αλλά με την κατάσταση που επικρατούσε και συνεχίζει να επικρατεί στο νοσοκομείο, με την ανεξέλεγκτη λειτουργία του και τις αναποτελεσματικές τους πρακτικές, από τις οποίες δεν εξαιρείται και ο κος Καρβέλης που επιχείρησε να παρέμβει στα λειτουργικά του Νοσοκομείο παραγκωνίζοντας την Διοίκηση του, μια παρέμβαση που σαφώς δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα δεδομένου ότι η διασπορά συνεχίζεται.

Και συνεχίζεται γιατί δεν έπραξαν το αυτονόητο.

Παρά τα πολλά κρούσματα δεν ανέστειλαν την λειτουργία της κλινικής γιατί δεν ήθελαν να επιβαρύνουν την λειτουργία του ΠΠΝΡΙΟΥ, όπως επικαλέστηκε ο Διοικητής του νοσοκομείου μας το οποίο είναι γεμάτο όπως είπε. Δεν έβγαλαν σε καραντίνα το προσωπικό που είχε έλθει σε επαφή με κρούσματα γιατί δεν θα μπορούσαν να βγάλουν τα προγράμματα υπηρεσίας. Ακόμη και εκείνη την απαραίτητη απολύμανση που αρνιόνταν επίμονα και που την θεωρούσαν ότι γίνεται για ψυχολογικούς λόγους, όταν αναγκάστηκαν να την κάνουν την έκαναν μισή και αναποτελεσματική.

Η ανεξέλεγκτη είσοδος στο 7όροφο διορθώθηκε μερικώς, κατόπιν εορτής και μάλιστα μετά την κατακραυγή. Μετά την κατακραυγή μπήκε και η θερμομέτρηση που σαφώς δεν υπήρχε. Την δε επιτροπή λοιμώξεων όπου έπεφτε όλο το σχετικό βάρος, με τις πρακτικές τους την αποδεκάτισαν στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας, την αποδυνάμωσαν εντελώς, με αποκλειστική ευθύνη των Διοικούντων και όσοι απέμειναν απ’ αυτούς η κυρία ενασχόληση τους ήταν οι εμβολιασμοί και όχι τα υπόλοιπα όπου ο ιός έκανε ανενόχλητος βόλτες στους θαλάμους μας.

Αυτοί είναι οι λόγοι και όχι οι εμβολιασμοί που επικαλείσθε κα Θεοδωρίδου και κε Καρβέλη, αλλά και σε αυτό που επικαλείται σας απαντούμε:

Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στις 5 του Γενάρη και οι επαναληπτικοί εμβολιασμοί που δεν εξαρτώνται από εμάς στις 25 του Γενάρη και όπως όλοι ξέρουμε τα αντισώματα αποχτιούνται 15 ημέρες μετά και τον δεύτερο τον επαναληπτικό εμβολιασμό που ξεκίνησε στις 25 του Γενάρη και τα πιο πολλά κρούσματα σημειώθηκαν πριν από αυτήν την ημερομηνία, λίγες ημέρες μετά τους πρώτους εμβολιασμούς και μάλιστα κάποιοι από τους νοσούντες είχαν εμβολιαστεί.

Για πείτε μας λοιπόν τι ρόλο θα μπορούσαν να παίξουν στην παρούσα φάση οι εμβολιασμοί που το αναγάγετε ως μείζον θέμα.

Δεν ξέρουμε αν θέλετε να καλύψετε τα του θανάτου της άτυχης συμπολίτισσας μας, η την ανεπάρκεια σας για την διασπορά στον χώρο μας, η το ότι οι αρμόδιοι πιάστηκαν στον ύπνο με την εμφάνιση του μεταλλαγμένου ιού, η να βρείτε την δικαιολογία για το αναπάντεχο κόκκινο της περιοχής μας όπως ανεύθυνα λένε επίσημα κυβερνητικά χείλη, εκείνο που εμείς ξέρουμε και βλέπουμε είναι ότι επιλέξατε λαθεμένο δρόμο και διαδικασία για να υπερασπιστείτε τα προαναφερόμενα”.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button